مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) به تازگی دستورالعمل واکسیناسیون خود را به روز رسانی کرده است تا نشان دهد زنان باردار باید در برابر از کووید-19 واکسینه شوند تا از "بیماری شدید ، بستری شدن و مرگ" در امان بمانند.
طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، زنان باردار در مقایسه با زنان غیر باردار به احتمال زیاد به بیماری شدید کووید-19 مبتلا می شوند. بنابراین واکسن می تواند از زنان باردار و زنانی که اخیراً فرزندان خود را به دنیا آورده اند، محافظت کند. علائم شدید بیماری نیاز به بستری و مراقبت های ویژه دارد. هنگامی که علائم شدت می یابند، بیماران ممکن است نیاز به استفاده از دستگاه تنفس یا تجهیزات مخصوص برای بهبود عملکرد تنفسی خود داشته باشند. خطر مرگ نیز در این مرحله محتمل است.مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در راهنمای به روز شده خود اشاره کرد: زنانی که هنوز بچه ی خود را باردار هستند در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس بوده و همچنین در معرض سایر خطرات نامطلوب زایمان زودرس نیز می باشند.
اگرچه CDC به شدت به مادران باردار توصیه می کند که واکسن بزنند، اما این سازمان در مورد ارائه واکسن به مادران شیرده کمی تردید دارد، زیرا هنوز دسترسی آن ها به مطالعاتی که بتواند تأثیر واکسن ها را بر روی مادران شیرده مشخص کند، محدود است. علیرغم کم و کاستی داده های علمی، CDC عنوان کرد که مادران شیرده می توانند واکسن کووید-19 را دریافت کنند زیرا تاکنون گزارش نگران کننده ای در مورد نوزادانی که مادران آن ها از واکسن های کرونا استفاده کرده اند، دریافت نشده است.
انجمن متخصصان زنان و زایمان آمریکا (ACOG) نیز با همین ایده، هم عقیده است و به همه زنان باردار واجد شرایط توصیه می کند که در برابر ویروس جدید کرونا واکسینه شوند.
در همین راستا، انجمن پزشکی مادر و جنین (SMFM) نیز هفته گذشته بیانیه ای صادر کرد تا مادران شیرده را تشویق کند تا در اسرع وقت واکسینه شوند. به گفته این سازمان، بررسی های متعدد بر روی مادران واکسینه شده نشان داد که آنتی بادی ها می توانند از طریق بند ناف و شیر مادر به نوزادان منتقل شوند. همچنین در بیانیه خود خاطر نشان کردند که مادران هیچ دلیلی برای متوقف کردن شیردهی خود پس از واکسیناسیون علیه کرونا نیز نخواهند داشت.