سر پاتریک والانس ، مشاور ارشد علمی انگلیس ، اعلام کرده است که 40٪ از افرادی که با کرونا در انگلیس در بیمارستان بستری شده اند ، دو دوز واکسن ویروس کرونا را دریافت کرده بودند. در نگاه اول ، این زنگ خطر بسیار جدی به صدا در می آید ، اما اینگونه نیست. واکسن ها هنوز خیلی خوب کار می کنند.
عوامل مختلفی در توجیه این که چرا این تعداد زیاد از موارد ابتلا مجدد، در افرادی که به صورت کامل واکسینه شده اند وجود دارد.
واکسن های کرونا بسیار موثراند ، اما هیچ یک 100٪ نیستند. این خود تعجب آور نیست. واکسن آنفولانزا نیز 100٪ موثر نیست. با این حال تخمین زده می شود که فقط در ایالات متحده واکسن آنفلوانزا سالانه از میلیون ها مورد بیماری، از ده ها هزار بستری در بیمارستان و همچنین هزاران مورد مرگ جلوگیری کند. واکسن های کووید-19 امروزی در انگلیس همین کار را انجام می دهند. تنها کاری که باید انجام دهید مقایسه منحنی های موج زمستان با تابستان امسال است.
با افزایش موارد ابتلا، به همان نسبت بستری شدن در بیمارستان ها و مرگ و میرها نیز در حال افزایش است ، اما نه در حدود زمستانی که گذشت. در نیمه دوم دسامبر سال 2020 - زمانی که نرخ موارد ابتلا در انگلستان مشابه حال حاضر بود - هر روز حدود 3800 نفر با کووید-19در بیمارستان بستری می شدند. به طور متوسط اکنون به حدود 700 نفر کاهش پیدا کرده است. بنابراین اگرچه این مقدار هنوز بیش از آن چیزی است که انتظارش را داشتیم، اما از آخرین باری است که این تعداد عفونت را داشته ایم، بسیار کمتر است.
همچنین لازم است به یاد داشته باشیم که انجام واکسیناسیون در انگلیس به طور سیستماتیک افرادی را هدف قرار داده است که بیشترین خطر ابتلا به کوید-19 را دارند. افراد مسن و افرادی که از نظر سلامتی آسیب پذیرتر هستند، اولین کسانی بودند که واکسینه شدند. پس از واکسیناسیون، این افراد در معرض خطر ابتلای کمتری به کوید-19 نسبت به موارد دیگر هستند - اما هنوز در معرض خطر هستند.
آیا کووید 19 در واکسیناسیون متفاوت است؟
آخرین داده های سازمان بهداشت عمومی انگلیس نشان می دهد که در برابر نوع دلتا، که اکنون در انگلستان غالب است، تخمین زده می شود که واکسینه شدن با هر کدام از دو دوز واکسن های موجود در انگلیس، 79٪ در برابر علایم دار شدن و 96٪ بستری شدن در بیمارستان را کاهش می دهد.
اما برای نوع آلفا، داده های بهداشت عمومی انگلستان تخمین می زند که واکسن فایزر بین 95٪ و 99٪ در جلوگیری از مرگ ناشی از کرونا، و واکسن آسترازنکا بین 75٪ و 99٪ موثر است. شواهدی که ما تاکنون داشته ایم نشان نمی دهد که نوع دلتا به طور قابل توجهی این آمار را تغییر داده باشد.
هنوز موارد زیادی وجود دارد که باید درباره نحوه واکنش افراد واکسینه شده به آلوده شدن توسط ویروس بیاموزیم. مطالعه گسترده ای در حال بررسی این موضوع است. یکی از سوالات اساسی که باقی می ماند این است که چه کسی بیشتر در معرض خطر می باشد؟ داده های حال حاضر نشان می دهد افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند و افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند، احتمال ابتلای مجدد بیشتری دارند، حتی با وجود واکسینه شدن با هر دو دوز واکسن.
به طور کلی، مطالعه علائم کوید-19 نشان داده است که افراد واکسینه شده و مبتلا علائم مشابهی را گزارش می کنند، اما افرادی که واکسینه شده اند، علائم محدودتری را در مدت زمان کوتاه تری نشان می دهند و این امر نشان دهنده بیماری خفیف تری است. سردرد، آبریزش بینی، عطسه، گلودرد و از دست دادن بویایی بیشترین علائم گزارش شده در افرادی است که هر دو دوز واکسن را داشته اند.
بسیار خوب
11 مرداد 1400
پاسخ