خطر عفونت سرطان و کرونا
اگرچه هر کسی در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹ می باشد، اما افرادی که مبتلا به سرطان فعال هستند ممکن است در معرض خطر بیشتری نسبت به جمعیت عمومی برای ابتلا به بیماری شدید ناشی از این ویروس باشند. افراد مبتلا به سرطان چه به دلیل خود سرطان یا به عنوان یک عارضه جانبی درمان سرطان، مانند شیمی درمانی، پیوند مغز استخوان یا پرتودرمانی، در معرض خطر ابتلا به هر گونه عفونت هستند. با این حال، نتایج مطالعات به طور خاص برای کووید-۱۹ و سرطان متفاوت بوده است. عوامل خطر زیر به عنوان عامل خطر بالاتر برای عوارض شدید ناشی از کووید-۱۹ شناخته شده است:
• سن بالاتر از ۶۰ سال
• سیگار کشیدن
• سایر شرایط سلامتی مانند چاقی، بیماری قلبی، دیابت یا بیماری کلیوی
انواع خاصی از سرطان ممکن است خطر بیشتری برای بیماری شدید با کووید-۱۹ داشته باشد. سرطانهای خون، مانند لوسمی، ممکن است خطر بیشتری نسبت به سرطانهای تومور جامد داشته باشند، زیرا سرطان خون بر سیستم ایمنی تأثیر میگذارد.
خطر قرار گرفتن در معرض ویروس
از آنجایی که بسیاری از درمانهای سرطان نمیتوانند در خانه انجام شوند، خطر ابتلا به کووید-۱۹ برای افرادی که باید برای درمان به مراکز سرطان مراجعه کنند، وجود دارد. اقدامات احتیاطی زیادی توسط مراکز سرطان برای محدود کردن قرار گرفتن در معرض خطر انجام می شود.
عوارض سرطان و کووید-۱۹
یکی از مشکلات شناخت میزان کامل عوارض ناشی از کووید-۱۹ برای مبتلایان به سرطان این است که بسیاری از علائم کووید-۱۹ با علائمی که فرد ممکن است از تشخیص یا درمان های سرطان خود تجربه می کند همپوشانی دارد. علائم کووید-۱۹ عبارتند از:
این علائم همگی علائم بالقوه درمان سرطان نیز هستند. اگر هر یک از این علائم را تجربه می کنید و نگران هستید، لطفاً برای مشاوره با تیم مراقبت از سرطان خود تماس بگیرید. علائم طولانی کووید ممکن است پس از رفع عفونت اولیه به خوبی ادامه یابد. عفونت کووید-۱۹ با اثرات طولانی مدت بر روی سیستم های بدن زیر مرتبط است:
• ریهها: آسیب به کیسههای هوایی در ریهها در اثر ذاتالریه ناشی از ویروس میتواند پس از برطرف شدن عفونت باعث مشکل در تنفس شود.
• مغز: برخی از افرادی که کووید-۱۹ داشتند دچار سکته مغزی شدند و بسیاری از آن ها در تفکر یا تمرکز مشکل دارند.
درمان سرطان و کووید-۱۹
شیمی درمانی و ایمونوتراپی
درمانهای سرطان ممکن است باعث کاهش عملکرد سیستم ایمنی شود. با این حال، همه داروهای سرطان باعث سرکوب سیستم ایمنی نمی شوند. یک مطالعه اخیر نشان داد به نظر نمی رسد که افرادی شیمی درمانی می کنند در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹ قرار داشته باشند. اگرچه هنوز دلیل آن به طور کامل درک نشده است، شاید دلیل احتمالی آن است که افرادی تحت شیمی درمانی، در مورد شستن دست ها، فاصله گذاری اجتماعی و پوشیدن ماسک سختگیرانه تر عمل می کنند. در صورتی که در فردی در طول مدت درمان، کووید-۱۹ تشخیص داده شود، ممکن است تاخیر در شیمی درمانی یا درمان ایمونوتراپی ضروری باشد. این امر به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله:
• نوع سرطان
• نوع شیمی درمانی یا انفوزیون دیگر
• عوامل بیمار مانند سن و سایر شرایط پزشکی
• اهداف درمان
• در صورت ادامه درمان، خطر عود سرطان وجود داشته باشد.
پرتودرمانی
پرتودرمانی با توجه به ناحیه ای از بدن که پرتو دریافت می کند، خطر سرکوب سیستم ایمنی را نیز به همراه دارد. خطرات خاص سرکوب سیستم ایمنی و هرگونه نگرانی در مورد تأخیر در درمان باید با یک تیم انکولوژی پرتودرمانی در میان گذاشته شود.
سوالات متداول
اگر در حال حاضر سرطان دارم و تحت درمان هستم، یا اگر سابقه سرطان داشته باشم، باید واکسن کووید-۱۹ را دریافت کنم؟
برای اکثر افراد مبتلا به سرطان، پاسخ مثبت است، واکسن را دریافت کنید. با این حال، ابتدا باید با پزشک سرطان خود صحبت کنید. در حال حاضر توصیه می شود که این واکسن به افراد مبتلا به سرطان یا سابقه سرطان، حتی در صورت نقص ایمنی، تزریق شود. واکسن ها به طور خاص در افراد دارای نقص ایمنی مورد مطالعه قرار نگرفتند و این خطر وجود دارد که پاسخ ایمنی کاهش یابد. با این حال، احتمالاً مزایای کافی در کاهش خطر بیماری شدید وجود دارد که توصیه به دریافت واکسن میشود.
آیا درمان من باید به تعویق بیفتد؟
در حال حاضر مشخص نیست که تأخیر در درمان به دلیل همهگیری چگونه بر نتایج درمان سرطان تأثیر میگذارد. اگر در مورد مراجعه به مطب برای درمان نگرانی دارید، با ارائه دهنده مراقبت سرطان خود صحبت کنید.
آیا آزمایش های غربالگری سرطان من باید به تعویق بیفتد؟
در آغاز همهگیری، غربالگریهای سرطان مانند ماموگرافی، کولونوسکوپی و آزمایش پاپ اسمیر برای حفظ تجهیزات حفاظتی شخصی و به دلیل نگرانی در مورد شیوع ناشناخته ویروس متوقف شد. نرخ غربالگری اخیراً افزایش یافته است، اما تأثیر آن بر میزان سرطان تا سالها مشخص نخواهد بود. گزینه های جایگزین برای غربالگری وجود دارد، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. همچنین باید با مرکز خدمات صحبت کنید تا رویههای موجود برای محدود کردن خطر شیوع کووید-۱۹ در مطب را بررسی کنید.
مشاوره با پزشکان مجموعه گرین پایش
هنوز چیزهای زیادی در مورد چگونگی تأثیر کووید-۱۹ بر افراد مبتلا به سرطان نامشخص باقی مانده است. با این حال، ابتلا به سرطان و درمان سرطان، خطر ابتلا به هر گونه عفونت از جمله کووید-۱۹ را افزایش می دهد. اگرچه دوری از عزیزان دشوار است، اما همچنان رعایت نکات احتیاطی در پیشگیری از بیماری و کاهش خطر ابتلا به این بیماری با پوشیدن ماسک در مکانهای عمومی، فاصلهگذاری اجتماعی و شستن مکرر دستها بسیار مهم است. اگر در مورد هر چیزی مربوط به تشخیص سرطان و کووید-۱۹ نگرانی دارید، لطفاً برای پاسخ با تیم مراقبت گرین پایش تماس بگیرید.