به نظر نمی رسد داشتن سابقه میگرن شما را در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹ قرار دهد. با این حال، افرادی که سابقه میگرن دارند ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به سردرد در طول عفونت کووید-۱۹ و همچنین تجربه سایر پیامدهای منفی مرتبط با عوارض عاطفی این بیماری همه گیر باشند.
میگرن و خطر مواجهه با کرونا
هر چه زمان بیشتری را در مکانهای عمومی با افراد دیگر بگذرانید، بیشتر در معرض این ویروس قرار خواهید گرفت. اگر برای مدیریت میگرن خود نیاز به درمان پزشکی در بیمارستان دارید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای تماس با ویروس باشید. شما می توانید این خطر را با انجام اقدامات پیشگیرانه کاهش دهید، مانند اجتناب از دست زدن به قسمتی از صورت خود پس از تماس با سطوح عمومی مانند دستگیره در. شستن مکرر دست ها، به ویژه پس از بیرون رفتن در مکان های عمومی؛ و هنگامی که در جایی با افراد خارج از خانواده خود هستید، به خصوص در محیط های داخلی، ماسک بزنید.
خطر بدتر شدن درد
سردرد یکی از علائم رایج کووید-۱۹ است و داشتن سابقه میگرن ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سردرد در طول عفونت فعال با ویروس قرار دهد. یک بررسی در سال ۲۰۲۰ از بیمارانی که در طول همهگیری کووید-۱۹ سردرد داشتند، نشان داد که ۳۶ درصد از پاسخدهندگان میگرن و ۵۵ درصد با سردرد تنشی تشخیص داده شدهاند.
در حالی که افراد با سابقه میگرن بیشتر در معرض خطر ابتلا به سردرد با کووید-۱۹ هستند، شدت سردرد اغلب متفاوت است. اکثر افرادی که سابقه سردرد داشتند، سردردی را که با کووید-۱۹ تجربه کردند متفاوت از سردردهای ابتدایی خود توصیف کردند. بیمارانی که سردرد ناشی از کووید-۱۹ را تجربه کردند، شایع ترین محرک سردرد را خود عفونت و به دنبال آن استرس گزارش کردند. از بیمارانی که از قبل تشخیص میگرن داشتند، ۵۵ درصد درد ضربان دار همراه با سردردهای تجربه شده در طول عفونت کووید-۱۹ را گزارش کردند. داشتن سابقه میگرن به این معنی نیست که شما مطلقاً سردرد کووید-۱۹ را تجربه خواهید کرد. خوشبختانه، ۲۲ درصد از بیماران مبتلا به سردرد قبلی در این مطالعه هیچ سردردی را در طول عفونت کرونا تجربه نکردند. این مطالعه همچنین نشان داد که ۵۴ درصد از افراد با سابقه میگرن تفاوتی در فرکانس یا شدت سردرد در طول همهگیری نداشتند و ۱۲ درصد در واقع کاهش دفعات سردرد را گزارش کردند. محققان فرض کردند که این کاهش ممکن است با استرس کمتر به دلیل تعاملات و تعهدات اجتماعی کمتر مرتبط باشد.
عوارض میگرن و کووید-۱۹
ملاحظات خاصی برای افراد مبتلا به میگرن که به کووید-19 نیز مبتلا شده اند، وجود دارد:
خطر قلبی عروقی
اگر معمولاً با میگرن خود هاله را تجربه می کنید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای عوارض ناشی از کووید-۱۹ باشید. مطالعات نشان داده است افرادی که با میگرن خود هاله دارند بیشتر در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون بالا یا تصلب شرایین هستند. از آنجایی که بیماری قلبی عروقی یک عامل خطر برای بیماری جدی ناشی از کووید-۱۹ است، بهتر است با پزشک خود در تماس نزدیک باشید، به خصوص اگر اخیراً شروع به تجربه هاله کرده اید.
علائم گوارشی
افرادی که سابقه میگرن دارند ممکن است بیشتر در معرض خطر سردرد ناشی از کووید-۱۹ باشند. تحقیقات نشان میدهد افرادی که سردرد کووید-۱۹ را گزارش میکنند، احتمالاً از دست دادن چشایی و بویایی و همچنین علائم گوارشی مانند حالت تهوع و اسهال در طول عفونت را تجربه میکنند. در واقع، تخمین زده میشود که تا ۷۱ درصد از بیمارانی که سردرد ناشی از کووید-۱۹ را تجربه کردهاند، حالت تهوع نیز داشتهاند.
علائم جدید سردرد
اگر در طول عفونت کروناویروس سردرد را تجربه کنید، ممکن است متوجه شوید که با میگرن معمولی شما متفاوت است. سردرد کووید-۱۹ معمولاً با شدت درد متوسط تا شدید است و دارای شدت ضربانی یا فشاری است. بیماران اغلب آن را در جلوی سر خود گزارش می کنند و سردرد اغلب به داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن پاسخ نمی دهد. بیمارانی که سردردهای ناشی از کووید-19 را تجربه کردند، گزارش کردند که سردرد بهسرعت ظاهر می شود، برخلاف میگرن، که ممکن است تدریجیتر باشد.
درمان میگرن و کووید-۱۹
داروها برای مدیریت میگرن
انجمن سردرد آمریکا ترکیبی از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، تریپتانها و ضد استفراغها را برای درمان میگرن حاد توصیه میکند، و این داروها را میتوان در طول عفونت با کووید-۱۹ ادامه داد. در شروع همه گیری، این نگرانی وجود داشت که NSAID ها ممکن است در طول عفونت فعال ویروس کرونا خطرناک باشند. در مارس ۲۰۲۰، سازمان غذا و دارو (FDA) بیانیهای منتشر کرد که گفت هیچ شواهد شناختهشدهای وجود ندارد که NSAIDها را با پیامدهای ضعیفتر COVID مرتبط کند. داروهای شبه افیونی مانند اکسی کدون یا مورفین برای استفاده در میگرن توصیه نمی شود، حتی در هنگام عفونت کرونا. مواد افیونی می توانند منجر به سردردهای برگشتی شوند و کنترل میگرن را بسیار چالش برانگیزتر کنند.
همچنین طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، استفاده از کورتیکواستروئیدها باید در طول عفونت فعال ویروس کرونا محدود شود زیرا می تواند بیماری را طولانی کند. اگر مرتباً کورتیکواستروئید مصرف میکنید و آزمایش کووید-۱۹ مثبت است، با پزشک خود صحبت کنید. قطع ناگهانی این دارو می تواند منجر به عوارض جانبی شود، بنابراین با پزشک خود در مورد چگونگی کاهش تدریجی آن صحبت کنید.
سوالات متداول
آیا واکسن می تواند باعث حمله میگرن شود؟
واکسنهای کووید-۱۹ برای اکثر بزرگسالان توصیه میشود، و در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد دریافت واکسن کووید-۱۹ باعث حمله میگرنی میشود. قبل از دریافت واکسن با پزشک خود مشورت کنید و در صورت تجربه سردرد یا هر گونه عوارض جانبی دیگر، یک برنامه درمانی تهیه کنید.
آیا واکسن بر داروهای میگرن من تأثیر می گذارد؟
در حال حاضر، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مصرف داروهای پیشگیری کننده از میگرن بر کارآیی واکسن کووید-۱۹ تأثیر می گذارد، وجود ندارد. پزشکان در حال حاضر توصیه می کنند که افراد قبل از دریافت واکسن از مصرف داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن خودداری کنند زیرا این نگرانی وجود دارد که این داروها بر اثربخشی واکسن تأثیر بگذارند. با این حال، اگر بعد از واکسن سردرد یا درد عضلانی را تجربه کردید، مصرف استامینوفن بی خطر است.
آیا کووید-۱۹ برای مبتلایان به میگرن خطرناکتر است؟
در حال حاضر، به نظر نمی رسد که ابتلا به کووید-۱۹ برای افراد مبتلا به میگرن خطرناک تر باشد. اما ممکن است ناراحت کننده تر باشد. از آنجایی که ممکن است شما بیشتر از افرادی که سابقه میگرن ندارند در معرض خطر ابتلا به سردرد با کووید-۱۹ باشید، با پزشک خود در مورد نحوه درمان سردرد در طول عفونت صحبت کنید.
مشاوره آنلاین پزشکی گرین پایش
اگر با میگرن زندگی می کنید، احتمالاً نگران تأثیر کووید-۱۹ بر روی سلامت خود هستید. خوشبختانه، به نظر نمی رسد که سابقه میگرن شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این ویروس قرار دهد. اگر در طول بیماری همه گیر متوجه افزایش دفعات یا شدت میگرن شده اید، بدانید که تنها نیستید. با پزشک خود در مورد راه های جدید برای مدیریت بهتر میگرن خود صحبت کنید و اقداماتی را برای ارتقاء سلامت و رفاه خود در این دوران استرس زا انجام دهید.