با گسترش همه گیری SARS-CoV-2 (COVID-19) و گذر زمان ، اطلاعات بیشتری در مورد الگوها و روندهای ویروس و این که آیا خطر عفونت مجدد وجود دارد یا خیر، کشف می شود. گزارش شده است که در چین، جایی که تصور می شود این بیماری از آنجا سرچشمه گرفته است، حدود ۱۴ درصد از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که هنگام ترخیص از بیمارستان منفی بودند، بار دیگر مثبت شده و مجدداً برای ابتلای مجدد به کووید-۱۹ در بیمارستان بستری شدند.
در حالی که پاسخ ایمنی به این ویروس هنوز به طور کامل شناخته نشده است، کارشناسان تصور می کنند که این بیماری مجددا می تواند در افراد عود کند زیرا:
• افرادی که قبلا مبتلا شده اند از ایمنی کافی و قوی برخوردار نبوده و برای بار دوم مستعد ابتلا به ویروس هستند.
• عفونت اصلی "دو فازی" است، به این معنی که ویروس در بدن در حالت خاموش تکثیر شده تا زمانی که بیمار دوباره با همان عفونت علامت دار شود.
• نتایج آزمایش ممکن است کاذب بوده باشد.
به نظر می رسد برخی از بیمارانی که مجدداً مثبت شده اند بدون علامت هستند اما این بدان معنا نیست که انتقال ویروس از فردی که علائم آن را نشان نمی دهد، رخ نخواهد داد. به همین دلیل است که اگر قبلاً ویروس کووید-۱۹ را پشت سر گذاشته اید، باید به خاطر سلامتی خود و خانواده خود، تمام اقدامات احتیاطی را برای جلوگیری از عفونت مجدد و بستری مجدد انجام دهید.
آنچه می توانید برای کاهش خطر ابتلای مجدد به کرونا انجام دهید:
۱. مرتباً دستان خود را بشویید
قبل و بعد از تهیه غذا و استفاده از حمام و همچنین پس از بازگشت از فضای باز، دستان خود را کاملاً با آب گرم و صابون بشویید. بعد از استفاده از تلفن یا لپ تاپ و سایر وسایل معمولی که در خانه استفاده می شود، دوباره دستان خود را بشویید. هنگام شستشو حتماً تا مچ، بین انگشتان و زیر ناخن های خود را تمیز کنید. اگر بیرون از خانه هستید و نمی توانید دستان خود را بشویید، از ضدعفونی کننده دست با حداقل ۶۰ درصد الکل استفاده کنید.
۲. از تماس های پوستی پرهیز کنید
می توانید SARS-CoV-2 را از سطوحی که با آن تماس پیدا کرده اید بر روی دستان خود ذخیره کنید. سپس وقتی چشم ها ، بینی یا دهان خود را لمس می کنید ، انگشتان خود را لیس می زنید یا ناخن های خود را گاز می گیرید، خطر انتقال ویروس به بدن شما وجود دارد. ویروس می تواند از طریق تماس ثانویه با مخاط پخش شود.
۳. وسایل شخصی خود را به اشتراک نگذارید
وسایل شخصی خود را برای خودتان نگه دارید. غذا و نوشیدنی ها، بشقاب، فنجان، لیوان یا ظروف غذاخوری را با دیگران به اشتراک نگذارید. به طور مشابه در حمام، حول، دستمال شستشو ، مسواک یا محصولات پوستی را با دیگران به اشتراک نگذارید.
۴. فاصله اجتماعی خود را رعایت کنید
هرکسی که به SARS-CoV-2 مبتلا شود، اعم از این که علائم بیماری را نشان دهد یا خیر، مقدار زیادی از ویروس را در بزاق خود حمل می کند و می تواند ویروس را به سادگی با شخصی که در مجاورت خود صحبت می کند منتقل کند. برای ایمن بودن، مطمئن شوید که فاصله اجتماعی را حداقل ۲ متر از هر شخص دیگری حفظ می کنید.
۵. برای بیرون رفتن از ماسک استفاده کنید
در مکان هایی که فاصله گذاری اجتماعی دشوار است، مانند سوپر مارکت، همه افراد حاضر باید از ماسک استفاده کنند. این امر خطر انتشار ویروس را از طریق تنفس، صحبت، سرفه یا عطسه کاهش می دهد. هنگام پوشیدن ماسک، از تماس و دست زدن به آن خودداری کنید، زیرا می توانید ویروس را از دستان خود به ماسک منتقل کنید.
۶. اصرار داشته باشید که دیگران در اطراف شما از ماسک استفاده کنند
کرونا هنگام عطسه یا سرفه فرد آلوده توسط قطرات هوا پخش می شود. این قطرات همچنین می توانند فرود آمده و تا ۳ روز روی سطوح سخت بمانند. اصرار داشته باشید که اطرافیان شما روی ماسک یا دستمال خود سرفه یا عطسه کنند و دستان خود را بلافاصله بعد از آن بشویند.
۷. خانه خود را ضد عفونی کنید
چند بار در روز سطوح سخت خانه مانند دستگیره درها، پیشخوان و میز، مبلمان، وسایل الکترونیکی و ... را با مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید. همچنین به یاد داشته باشید سطوحی وسایلی مانند کیسه های خرید را که از خارج به خانه آورده اید، پاک کنید.
۸. مواد غذایی تازه را بشویید
همه میوه و سبزیجات تازه را با دقت بشویید و قبل از نگهداری، آنها را کاملاً خشک کنید. قبل و بعد از دست زدن به آن ها، حتماً دستان خود را نیز بشویید.
برای دریافت مشاوره آنلاین کرونا روی این لینک کلیک کنید