در حال حاضر شاهد افزایش گزارش هایی هستیم که نشان می دهد نوع دلتا بیشتر از سایر جهش های ویروس باعث گوش درد می شود. به گفته پزشکان، واریانت دلتا باعث ایجاد علائم تنفسی فوقانی می شود و فشار بیشتری به گوش وارد می کند و به طور بالقوه باعث عفونت گوش می شود.
کاهش ناگهانی شنوایی به عنوان اولین علامت کرونا
• براساس گزارش موارد منتشر شده، به نظر می رسد که کاهش ناگهانی شنوایی علامتی نادر از شروع کروناویروس است. در گزارش ژوئن، چندین بیمار ایرانی از دست دادن شنوایی در یک گوش و همچنین سرگیجه را در پی ابتلا به کووید-۱۹ گزارش کردند. در گزارش دیگری در مورد ناشنوایی ناگهانی، یک مرد مصری بدون علائم کروناویروس دچار ناشنوایی ناگهانی شد و سپس تست کرونای وی مثبت اعلام شد. کاهش ناگهانی شنوایی یک فوریت پزشکی است. در صورت کاهش ناگهانی شنوایی، به پزشک مراجعه کنید. هرچه سریعتر تحت درمان قرار بگیرید، احتمال بهبودی شنوایی شما بیشتر می شود.
کاهش شنوایی به عنوان عوارض بعد از ابتلا کووید-۱۹
• از دیگر علایم نادری که گزارش شده است، کاهش شنوایی، وزوز گوش یا سرگیجه در مراحل بعدی عفونت است، به این معنی که این عوارض بخشی از شروع علائم اولیه نیستند، اما روزها تا هفته ها بعد ایجاد می شوند.
طی یک بررسی سیستماتیک در فوریه ۲۰۲۱ که داده های مربوط به عوارض شنوایی را با هم جمع می کرد، نتایج زیر ارایه شد:
• ۶/۷ درصد از بیماران کووید-۱۹ کاهش شنوایی را گزارش کردند.
• ۸/۱۴درصد وزوز گوش را گزارش کردند.
• ۲/۷ درصد سرگیجه را گزارش کردند.
با این حال ، محققان تأکید می کنند که فقدان "مطالعات با کیفیت بالا" در این زمینه وجود دارد و به یک تحقیق جامع و گسترده در این زمینه نیاز است.
وزوز گوش و کووید-۱۹
تحقیقات اخیر نشان می دهد که این ویروس در برخی افراد با وزوز گوش ارتباط دارد. با این حال، ما نمی دانیم که آیا ویروس خود باعث وزوز گوش می شود یا عوامل دیگر. استرس یکی از عواملی است که اغلب در عارضه نقش دارد.
آیا کووید-۱۹ به سیستم شنوایی آسیب می رساند؟
در یک مطالعه بسیار کوچک در اسرائیل ، ۱۶ بیمار مورد آزمایش قرار گرفتند که نیمی از آنها مبتلا به کووید-۱۹ بودند و نیمی دیگر آلوده نبودند (گروه کنترل). آن ها هنگام جستجوی نشانه های آسیب عصب شنوایی هیچ تفاوتی در دو گروه پیدا نکردند. محققان برای ارزیابی عملکرد شنوایی از آزمایشاتی استفاده کردند که به عنوان اندازه گیری پاسخ شنوایی ساقه مغز (ABR) شناخته می شوند. نتایج این مطالعه باید با احتیاط تفسیر شود، زیرا فقط ۱۶ نفر مورد بررسی قرار گرفته بودند و همه بیماران مبتلا به کرونا بدون علامت بودند. محققان در حال برنامه ریزی یک مطالعه بسیار بزرگتر هستند که شامل بیمارانی خواهد شد که دچار عوارض شدید کووید-۱۹ شده اند.
کاهش شنوایی یا وزوز گوش به عنوان عارضه جانبی داروهایی که برای درمان ویروس کرونا استفاده می شود:
برخی از داروهایی که برای درمان کووید-۱۹ استفاده می شوند با خطر نسبتا بالایی برای از دست دادن شنوایی همراه هستند، صدای زنگ در گوش ها یا سرگیجه و وزوز گوش به عنوان یکی از عوارض جانبی آن هاست. این داروها شامل کینین ، کلورکین و هیدروکسی کلروکین هستند. محققان پژوهش ذکر شده اظهار کردند: "این داروهای ضد ویروسی دارای عوارض جانبی از جمله وزوز گوش و کاهش شنوایی هستند و این علائم ممکن است با عفونت کووید-۱۹ اشتباه تشخیص داده شوند."
کاهش شنوایی و واکسن
کاهش شنوایی و واکسن چطور؟ به گفته محققان بخش جراحی گوش و حلق و بینی در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز، پس از بررسی سیستم گزارش رویدادهای جانبی واکسن CDC، هیچ ارتباطی بین کم شنوایی ناگهانی و واکسیناسیون پیدا نشد. به نظر می رسد میزان از دست دادن ناگهانی شنوایی در بین افراد واکسینه کمتر باشد.
قبل از اینکه بفهمیم کووید-۱۹ چگونه بر شنوایی تأثیر می گذارد، تحقیقات بیشتری لازم است. ما هنوز نمی دانیم که ویروس کرونا تا چه حد باعث کاهش شنوایی، وزوز گوش یا مشکلات تعادلی می شود. با پایان یافتن همه گیری و تحقیقات بیشتر در مورد اثرات بلند مدت، احتمالاً حقایق بهتری در این زمینه آشکار خواهد شد. علایم متغیر و راهکارهای درمانی متفاوت کووید-۱۹ همواره ایجاب می کند تا شرح حال خود را در این زمینه با متخصصان با تجربه به اشتراک بگذارید و در قدم بعدی بهترین گزینه درمانی را برای خود انتخاب کنید. تیم مشاور و پزشکان با تجربه گرین تشخیص، بهترین گزینه خدمت رسانی آنلاین به شما در این زمینه می باشد.
برای دریافت مشاوره آنلاین کرونا روی این لینک کلیک کنید