سازمان غذا و دارو به تازگی دوز سوم واکسن های کووید-۱۹ Pfizer-BioNTech و Moderna را برای برخی از افراد با سیستم ایمنی ضعیف مجاز کرد و این امر به پزشکان آزادی عمل بیشتری می دهد تا از افرادی که به تزریق دوزهای اول و دوم واکنش نشان نداده اند، محافظت کنند. FDA ، تزریق دوز سوم را برای دو گروه از افراد مجاز دانسته است: در مورد افرادی که اخیرا پیوند عضو داشته اند و دیگری افراد با سیستم ایمنی آسیب دیده.
تصمیم سازمان غذا و دارو FDA درست یک روز پیش از آن گرفته شد که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها CDC، این تصمیم را به رای گیری بگذارد. این مرکز نیز به احتمال زیاد موافقت خود را اعلام می کند و این امر با تأیید دوزهای سوم همراه خواهد بود.
دکتر جانت وودکاک ، بازرس FDA، در بیانیه ای گفت: "پس از بررسی کامل داده های موجود ، FDAتصمیم گرفت که این گروه آسیب پذیر از نظر سیستم ایمنی، از دوز سوم واکسن های فایزر یا مدرنا بهره مند شوند."
اعطای مجوز دوز سوم واکسن نوید بخش گام مثبت دیگری در مقابله با کووید-۱۹ و همچنین مرحله جدیدی از راهکارهای پیشگیری و درمانی کرونا ویروس است. انتظار می رود که آژانس تأیید کامل واکسن Pfizer-BioNTech را در ابتدای ماه آینده، انجام دهد. به احتمال زیاد این امر موجی از دستورات واکسیناسیون را از طرف شرکت ها و سازمان هایی که منتظر تایید واکسیناسیون از طرف FDA بودند، را رقم بزند.
در همین خصوص، دانشمندان و نهادهای نظارتی با این موضوع که آیا افراد بیشتری به واکسن های تقویت کننده احتیاج خواهند داشت یا خیر، دست و پنجه نرم می کنند، اقدامی که هنوز مورد بحث و جدل زیادی است و بسیاری از دانشمندان از آن حمایت نمی کنند. برخی کشورها مانند اسرائیل و آلمان سیاست های واکسن های تقویت کننده و دوز سوم را اعمال کرده اند.
دکتر وودکاک در بیانیه خود گفت: "سایر افرادی که کاملاً واکسینه شده اند به میزان کافی مصونیت دارند و نیازی به دوز اضافی واکسن کووید -۱۹ ندارند. اما بررسی های دقیق این سازمان برای پی بردن به این که آیا ممکن است در آینده به دوز اضافی واکسن نیاز پیدا کنند یا خیر، ادامه دارد".
ایالات متحده جدیدترین کشوری است که سومین دوز را برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند آغاز کرده است. فرانسه از آوریل دوزهای سوم واکسن را به برخی از افراد با پاسخ ایمنی ضعیف ارایه کرده است، و آلمان و مجارستان نیز اخیراً همین روش را دنبال می کنند.