کارشناسان در حال حاضر نگران این موضوع هستند زیرا موارد ابتلا به آنفلوآنزا با شروع فصل پاییز احتمالاً با افزایش انتقال بیماری کووید -۱۹ همپوشانی خواهد کرد. آن ها در حال حاضر واژه "پاندمی دوگانه" را برای اشاره به این موضوع تعریف کرده اند. این پدیده سال گذشته اتفاق نیفتاد زیرا دستورالعمل های استفاده از ماسک و محدودیت های اجتماعی در حال اجرا بود و جهان هنوز روی واکسن های کووید-۱۹ کار می کرد. اما وضعیت امسال به دنبال انتشار واکسن ها و کاهش محدودیت ها بسیار متفاوت است. دکتر برایان دیکسون، مدیر انفورماتیک بهداشت عمومی گفت: احتمال" پاندمی دوگانه " امسال بسیار جدی است. امسال وضعیت بسیار متفاوت است و ما را به این فکر می اندازد که حتی اگر فصل بد آنفلوآنزا را نداشته باشیم و شاهد فصل عادی آنفلوآنزا باشیم، بازهم برای سیستم مراقبت های بهداشتی ما مشکل ساز خواهد شد. با توجه به این که در حال حاضر امکانات بیمارستانی کشور به دلیل افزایش ناگهانی موارد نوع دلتا بسیار سنگین است، هنگامی که بیماران مبتلا به ویروس آنفلوانزا شروع به تجمع می کنند، یک فاجعه اتفاق خواهد افتاد. همچنین چالش دیگری برای متمایز کردن موارد آنفولانزا از کووید-۱۹ وجود دارد، زیرا آن ها علائم مشابهی را نشان می دهند.
انتخاب بین واکسن آنفولانزا و دوز تقویت کننده کووید-۱۹
از آنجا که بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به ویروس آنفولانزا، واکسیناسیون هر ساله است، اکنون سازمان بهداشت جهانی از همه می خواهد که واکسن آنفولانزا را تزریق کنند، به ویژه آن هایی که متعلق به گروه های پرخطر هستند و همچنین افراد کادر درمان. همچنین متخصصان به افرادی که نیاز دارند از تقویت کننده کووید-۱۹ در طی این فصل استفاده کنند، چراغ سبز نشان می دهند و اطمینان می دهند که اگر در همان فواصل زمانی واکسن آنفولانزا تزریق کنند، جای نگرانی نخواهد بود. دکتر هلموت آلبرشت، پزشک بیماری های عفونی در آمریکا می گوید: افراد می توانند این تزریق دو واکسن را با هم انجام دهند زیرا یکدیگر را خنثی نمی کنند. وی همچنین افزود: افرادی که نمی خواهند تزریق هردو واکسن را با هم انجام دهند، می توانند یکی را بر دیگری اولویت دهند و یک یا دو هفته فاصله بین تزریق ها ایجاد کنند. با این حال، خاطر نشان کرد که اگر این سوال مطرح باشد که کدام واکسن اولویت بالاتری برای تزریق دارد، گفت که مردم باید تقویت کننده کووید-۱۹ را در اولویت قرار دهند و پس از بهبود اثرات ایمنی، می توانند واکسن آنفولانزا را نیز تزریق کنند.
اما CDC در این خصوص چه می گوید:
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) در حال حاضر راهنمای خود را در این مورد صادر کرده است. در ماه آگوست، آژانس بهداشت عمومی در دستورالعمل های واکسیناسیون خود خاطر نشان کرد که تجویز واکسن کووید-۱۹ درحال حاضر باید بدون توجه به زمان انجام شود و اولویت بالاتری دارد. با این حال، CDC همچنین خاطر نشان می کند که پرسنل مراقبت های بهداشتی و کادر درمان، در صورتی که بخواهند بعد از واکسیناسیون علیه کرونا، واکسن آنفولانزا را نیز دریافت کنند، باید دستورالعمل های فعلی واکسن آنفولانزا که توسط کمیته اقدامات ایمن سازی برای واکسن های خاص صادر شده است، را در نظر بگیرند.