سینوفارم ششمین واکسنی است که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای فهرست اضطراری خود مجاز شده و دارای اعتبار WHO برای ایمنی ، اثربخشی و کیفیت استو توسط موسسه زیستی محصولات بیولوژیکی پکن، زیرمجموعه گروه ملی بیوتک چین (CNBG) توسعه یافته است، سینوفارم یک واکسن غیرفعال به نام واکسن SARS-CoV-2 است.
واکسن سینوفارم چه تفاوتی با دیگر واکسن ها دارد؟
از ویروس غیرفعال برای مبارزه با کووید-۱۹ استفاده می کند.
ویروس از طریق تیمار شیمیایی غیرفعال می شود.
در دمای معمولی یخچال نگهداری می شود.
تفاوت واکسن سینوفارم با واکسن های Pfizer و Moderna
واکسن سینوفارم سیستم ایمنی را تحریک می کند تا به نسخه غیر فعال ویروس کووید-۱۹ پاسخ دهد. اما واکسن های MRNA با تزریق کد ژنتیکی کووید-۱۹ به بدن عمل می کنند و باعث تولید پروتئین های ویروسی می شوند که سیستم ایمنی را برای دفاع در برابر ویروس آماده می کند.
چه افرادی واجد شرایط استفاده از سینوفارم هستند؟
افراد ۱۸ سال به بالا، بدون سابقه آنافیلاکسی. افرادی که سابقه آنافیلاکسی یا هر نوع واکنش آلرژیک شدید به دارو، غذا و حتی واکسیناسیون دارند، نباید واکسن دریافت کنند. افرادی که دمای بدن آن ها بیش از ۵/۳۸ درجه سانتی گراد است باید واکسیناسیون را تا زمان کاهش تب به تعویق بیندازند.
واکسن سینوفارم در خانم های باردار و شیرده
دوز توصیه شده برای تجویز چیست؟
طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، دو دوز با فاصله سه تا چهار هفته بین دوز اول و دوم توصیه شده است.
واکسن سینوفارم چگونه کار می کند؟
مشابه Sinovac، واکسن Sinopharm یک واکسن است که از ویروس غیر فعال شده کووید-۱۹ استفاده می کند تا به سیستم ایمنی بدن شما بیاموزد که آنتی بادی ها را در برابر کووید بسازد و یک پاسخ ایمنی به کووید-۱۹ در بدن شما ایجاد کند. هنگامی که این واکسن به شما تزریق شود، سیستم ایمنی بدن شما آنتی بادی هایی را علیه ویروس کرونا تولید می کند که به پروتئین های ویروسی متصل می شوند. از آنجا که واکسن از یک ویروس مرده یا غیرفعال استفاده می کند، می توان با خیال راحت واکسن را در بازو تزریق کرد بدون اینکه فرد را مبتلا به کووید-۱۹ کند. هنگامی که شما با Sinopharm واکسینه می شوید، سیستم ایمنی بدن شما می تواند با تولید آنتی بادی هایی به عفونت ویروس های کرونای زنده پاسخ دهد.
سینوفارم چقدر موثر است؟
میزان اثربخشی آن در برابر عفونت علامتدار کووید-۱۹ حدود ۷۹ درصد و در برابر بستری شدن در بیمارستان ۷۵ درصد می باشد.
این واکسن چقدر ایمن است؟
سازمان جهانی بهداشت داده های مربوط به کیفیت ، ایمنی و کارایی واکسن را به طور کامل ارزیابی کرده و استفاده از آن را برای افراد ۱۸ سال به بالا توصیه کرده است. شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده برای ایم واکسن، تب و درد در محل تزریق بود. بر اساس داده های آزمایشات بالینی، شایع ترین عوارض جانبی ثبت شده عبارتند از:
سردرد
خستگی
واکنش محل تزریق
آیا افراد مبتلا به کووید-۱۹ می توانند با واکسن سینوفارم واکسینه شوند؟
برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که با آنتی بادی های مونوکلونال یا پلاسما درمانی در بیمارستان تحت درمان قرار گرفته اند، تجویز واکسن سینوفارم می تواند حداقل ۹۰ روز پس از درمان کووید-۱۹ در نظر گرفته شود. برای بیماران مبتلا به کووید -۱۹ که آنتی بادی های مونوکلونال یا پلاسما درمانی در حال بهبودی دریافت نکرده اند، بهتر است واکسن سینوفارم را هنگامی تجویز کرد که آزمایش حداقل PCR با نتیجه منفی حداقل یک ماه گذشته باشد.
آیا می توان واکسن سینوفارم را به جای سایر واکسن های کووید-۱۹ استفاده کرد؟
به دلیل فقدان شواهد بالینی محکم در مورد اثربخشی و ایمنی، واکسن های کووید-۱۹ نباید به جای یکدیگر استفاده شوند. دوز اول و دوز دوم باید یک نوع واکسن باشد. با این حال، اگر واکنش های آلرژیک شدید بعد از اولین دوز ایجاد شود، ممکن است واکسن های جایگزین دیگری در نظر گرفته شود.
آیا می توان واکسن سینوفارم را به عنوان دوز تقویت کننده پس از تزریق کامل ۲ دوز واکسن های دیگر کووید-۱۹ استفاده کرد؟
واکسن های سینوفارم و سینوواک هر دو واکسن ویروس غیرفعال هستند که در برابر کووید-۱۹ محافظت می کنند. هیچ شواهد فعلی برای اثبات مزایای اضافی واکسن سینوفارم به عنوان دوز تقویت کننده پس از تزریق کامل ۲ دوز واکسن های دیگر وجود ندارد.
برای دریافت مشاوره آنلاین کرونا روی این لینک کلیک کنید
👍👍👍
08 دی 1400
پاسخ