کرونا فرقی بین زن و مرد و کودک و نوجوان نمیگذارد. اما تأثیر بیماری بسیار متفاوت است؛ در کودکان خفیف و در مسنها شدید. سن، جنسیت و پیشزمینه بیماریهای دیگر عوامل تعیینکننده در شدت خطر کرونا برای بیمار به شمار میروند. کرونا به ویژه برای افراد مسن خطرناک است. از اطلاعاتی که در اوایل همه گیری، چین در مورد این بیماری و مبتلایان در اختیار دیگر کشورها گذاشت، میدانیم که در چین، برای مثال نرخ مرگ و میر در مبتلایان تا ۴۰ سال ۰/۲درصد و در ردهی سنی ۷۰ تا ۷۹ سال ۸ درصد است. در سنین بالای ۸۰ سال این نرخ به ۸ / ۱۴ درصد میرسد. بر پایهی اطلاعات سازمان بهداشت جهانی، شمار مردان مبتلا به کرونا در مقایسه با زنان، به مراتب بیشتر است. در چین در نیمه فوریه، نرخ مرگ و میر مردان ۸ / ۲ درصد و برای زنان ۷ / ۱ درصد بود. این آمار به آمار منتشر شده در مورد بیماری سارس در سال ۲۰۰۳ در هنگکنگ بسیار شبیه است.
البته گفتنی است که یک آنفولانزای معمولی هم بیشتر مردان را درگیر میکند تا زنان. سیستم ایمنی زنان در مقایسه با مردان مقاومتر است که دلیل آن را بیش از همه هورمون جنسی استروژن میدانند. در حالی که این هورمون در زنان، سیستم ایمنی را تحریک میکند تا سریعتر و تهاجمیتر با عامل بیماری مبارزه کند، هورمون مردانهی تستوسترون در مقابل، سیستم ایمنی را مهار میکند و نقش بازدارنده دارد. به این مجموعه باید عوامل ژنتیکی را هم افزود. اما در کمال تعجب آمارها نشان میدهند که کودکان در مقابل ویروس کرونا ضعیفترین گروه نیستند. مسلما کودکان هم به کرونا مبتلا میشوند، اما علائم خفیفی از بیماری را نشان میدهند.
در همین خصوص، اخیرا یک پژوهش با استفاده از یک نرم افزار، علائم اولیه عفونت کووید-۱۹ را با استفاده از معیارهای تشخیصی سرویس بهداشت ملی انگلستان و مدل فرآیند سلسله مراتبی گاوس مورد بررسی قرار داد و توانست برخی ویژگی ها در مورد فرد مبتلا، مانند سن، جنس و شرایط سلامتی را برجسته کند و نشان دهد که علائم اولیه کووید-۱۹ در گروه های سنی مختلف، متفاوت است.
علایم عفونی متفاوت در هر گروه سنی
محققان ۱۸ علامت را شناسایی و مورد بررسی قرار دادند که برای تشخیص زودهنگام در گروه های مختلف سنی، نقش کلیدی داشتند. علائم کلیدی برای تشخیص اولیه کووید-۱۹ به طور کلی شامل از دست دادن بویایی، درد قفسه سینه، سرفه مداوم، درد شکم، ایجاد تاول در پا، درد چشم و درد ماهیچه ای غیرمعمول بود. با این حال، از دست دادن بویایی در افراد بالای ۶۰ سال چندان مهم نبود و برای افراد بالای ۸۰ سال نیز مناسب نبود. سایر علائم اولیه، مانند اسهال، در گروه های سنی بزرگتر (۶۰-۷۹ و بالای ۸۰ سال) شایع بود. تب، در حالی که یک علامت شناخته شده بیماری است، از ویژگی های اولیه این بیماری در هیچ گروه سنی نبود.
تفاوت ها جنسیت در علائم کرونا
یافته ها نشان داد که مردان بیشتر تنگی نفس، خستگی و لرز را گزارش می دهند، در حالی که زنان بیشتر از دست دادن بویایی، درد قفسه سینه و سرفه مداوم را گزارش می دهند. اگرچه این آمارها در اولین سویه ویروس و انواع آلفا مورد استفاده قرار گرفتند، اما محققان نشان می دهند که علائم نوع دلتا و انواع بعدی نیز در گروه های سنی مختلف از همین الگو پیروی می کنند.
با استفاده از تعداد بیشتری از جامعه آماری، به کمک استفاده از هوش مصنوعی، می توان موارد مثبت کووید-۱۹ را بهتر و سریع تر تشخیص داد. امیدواریم از چنین روشی برای تشویق افراد برای آزمایش در اسرع وقت استفاده شود تا خطر شیوع به حداقل برسد. دکتر مارک مودات، مدرس ارشد کالج کینگ لندن، گفت: در بخشی از این پژوهش، ما توانستیم تشخیص دهیم که مشخصات علائم ناشی از کووید-۱۹ از یک گروه سنی به گروه سنی دیگر متفاوت است. این نشان می دهد که معیارهای افراد برای آزمایش باید با استفاده از اطلاعاتی مانند سن و جنسیت، شخصی سازی شود.
برای مشاوره رایگان کرونا با گروه پزشکان گرین پاس روی این لینک کلیک کنید