تا به امروز ، تحقیقات کمی در مورد تأثیر ویروس یا واکسن ها بر سیستم تولید مثل مردان انجام شده است. اما تحقیقات اخیر پزشکان و محققان در دانشگاه میامی آمریکا تا حدود زیادی پاسخ این سوالات را روشن کرده است. این گروه از محققان، پیامدهای بالقوه وسیعی را برای مردان در هر سنی از جمله جوان و میانسال که مایل به بچه دار شدن هستند، کشف کرده است.
مدیر برنامه اورولوژی در دانشکده پزشکی میلر دانشگاه میامی و همکارانش، در آخرین تحقیقات خود در این زمینه، بافت های کالبد شکافی بیضه های شش مرد را که بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده بودند، را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. مشاهده شد که ویروس کووید-19 در بافت یکی از مردان مشاهده شد. همچنین کاهش تعداد اسپرم در سه مورد، یعنی 50 درصد جمعیت مورد مطالعه دیده شد. یکی دیگر از بیمارانی که از کووید -19 جان سالم به در برده بود، سه ماه پس از برطرف شدن عفونت اولیه ، بیوپسی بیضه انجام داد. بیوپسی نشان داد که ویروس کرونا هنوز در بیضه های او وجود دارد.
این محققان همچنین دریافتند که ویروس کرونا آلت تناسلی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. تجزیه و تحلیل بافت آلت تناسلی از دو مرد که ایمپلنت آلت تناسلی دریافت کرده اند نشان داد که ویروس کووید حدود هفت تا نه ماه پس از تشخیص کووید-19 آنها وجود داشته است. هر دو مرد دچار اختلال نعوظ شدید شده بودند که احتمالاً دلیل آن کاهش خون رسانی به آلت تناسلی به دنبال عفونت کووید-19 بوده است. قابل توجه است که یکی از مردان فقط علائم خفیف کووید-19 را نشان داده بود ولی دیگری بستری شده بود. این مطلب نشان می دهد که حتی افرادی که مورد نسبتاً کمی از ویروس دارند می توانند پس از بهبودی دچار اختلال نعوظ شدید شوند. این یافته ها از دیدگاه محققان تعجب آور نیستند زیرا، دانشمندان می دانند ویروس های دیگری نیز وجود دارند که به بیضه ها حمله کرده و بر تولید اسپرم و باروری تأثیر می گذارند. به عنوان مثال، محققان با بررسی بافت بیضه های شش بیمار که در سال 2006 از ویروس SARS جان باختند، متوجه شدند که همه آن ها تخریب سلولی گسترده همراه با کاهش تعداد اسپرم داشتند. همچنین مشخص شده است که ویروس اوریون و ویروس های زیکا می توانند وارد بیضه ها شده و باعث التهاب شوند. حدود 20 درصد مردان آلوده به این ویروس ها نیز دچار اختلال در تولید اسپرم می شوند.
اما تحقیقات تکمیلی توسط این گروه، خبرهای خوشایندی را به ارمغان آورد. مطالعه بر روی 45 مرد نشان داد که واکسن های mRNA Pfizer و Moderna برای سیستم تولید مثل مردان بی خطر است. بنابراین، این خود دلیل دیگری برای انجام واکسیناسیون است - برای حفظ باروری و عملکرد جنسی مردان.
بدیهی است که این تحقیقات تنها اولین قدم در مورد تأثیر کووید-19 بر سلامت جنسی مردان است. نمونه ها مورد بررسی محدود بودند و این مطالعات باید ادامه یابد تا همه ابعاد این مسئله مشخص شود. با این حال، در مردانی که کووید-19 داشته و سپس درد بیضه را تجربه کرده اند، منطقی است که در نظر بگیریم که ویروس به بافت بیضه ها حمله کرده است، اختلال نعوظ می تواند یکی از نتایج آن باشد. این افذاد باید به اورولوژیست مراجعه کنند.
یکی از دلایل تردید و واهمه از واکسن همین نکته است. این که در بین بسیاری از افراد این نظریه و گمانه زنی وجود دارد که واکسن کووید-19 بر باروری مردان تأثیر می گذارد، اما تحقیقات حال حاضر عکس این نظریه را نشان می دهد. شواهدی وجود ندارد که واکسن به سیستم تولید مثل مردان آسیب برساند. اما نادیده گرفتن واکسن و ابتلا به کووید-19 به خوبی می تواند سلامت جنسی مردان را تحت تاثیر قرار دهد.