آریتمی به ضربان غیرطبیعی قلب گفته میشود. برای مثال، ممکن است قلب شما در حالت استراحت بیش از حد تند بزند یا الگوی منظم نداشته باشد. آریتمیها میتوانند از بیخطر تا جدی متغیر باشند و برخی از آنها ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند. گزینههای درمانی متعددی برای آریتمی وجود دارد، اما برخی از آنها نیازی به درمان ندارند. پیشآگهی آریتمی به نوع آن بستگی دارد و میتواند بسیار متفاوت باشد.
سیستم هدایتی قلب مسئول انتقال سیگنالهای ضربان قلب است. در شرایط عادی، این سیستم بدون مشکل کار میکند و یک نوار قلب (ECG) طبیعی و بدون آریتمی ایجاد میشود. اما آریتمی باعث اختلال در مسیر طبیعی انتقال سیگنالهای ضربان قلب میشود.
آریتمی قلبی (آریتمیا) به ضربان نامنظم قلب اطلاق میشود. آریتمی قلبی زمانی رخ میدهد که سیگنالهای الکتریکی که به قلب فرمان میدهند تا بزند، به درستی عمل نمیکنند. در نتیجه، ممکن است قلب خیلی سریع یا خیلی کند بزند، یا الگوی ضربان قلب ناهماهنگ شود.
آریتمی قلبی ممکن است به صورت تپش، کوبیدن یا ضربان سریع قلب احساس شود. برخی از آریتمیهای قلبی بیضرر هستند، اما برخی دیگر میتوانند علائم تهدیدکننده زندگی ایجاد کنند.
گاهی اوقات داشتن ضربان قلب سریع یا کند طبیعی است، برای مثال قلب ممکن است با ورزش سریعتر بزند یا در هنگام خواب کند شود. در حالت طبیعی، قلب با نظمی مشخص و هماهنگ میتپد. مشکلات مربوط به بخشهای مختلف قلب یا حتی تغییرات در خون پمپاژ شده میتوانند ریتم طبیعی قلب را مختل کنند. داشتن ریتم طبیعی قلب مهم است زیرا قلب از طریق خون، اکسیژن و مواد مغذی را به تمام بدن میرساند.
درمان آریتمی قلبی ممکن است شامل داروها، دستگاههایی مانند ضربانساز یا روشهای جراحی باشد. هدف از درمان کنترل یا از بین بردن ضربانهای قلبی سریع، کند یا نامنظم است. سبک زندگی سالم برای قلب میتواند از آسیب به قلب جلوگیری کند که ممکن است منجر به بروز برخی از آریتمیهای قلبی شود.
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.
آیا آریتمی قلبی خطرناک است؟
برخی از انواع آریتمیها بیخطر هستند و نیازی به درمان ندارند، اما برخی دیگر میتوانند خطر ایست قلبی را افزایش دهند. بسیاری از آریتمیها بین این دو حالت قرار دارند. پزشک متخصص میتواند نوع آریتمی شما را مشخص کند و در صورت نیاز، درمان مناسب را پیشنهاد دهد.
انواع آریتمی قلبی
انواع آریتمیهای قلبی معمولاً بر اساس سرعت ضربان قلب دستهبندی میشوند.
تاکیکاردی (ضربان قلب سریع): ضربان قلب بیش از 100 بار در دقیقه است.
انواع تاکیکاردیها شامل:
2. لرزش دهلیزی: لرزش دهلیزی مشابه AFib است، اما ضربانهای قلب منظمتر هستند. لرزش دهلیزی نیز با سکته مغزی مرتبط است.
3. تاکیکاردی فوقبطنی: این اصطلاح عمومی به آریتمیهایی اطلاق میشود که از نواحی بالای قلب (دهلیزها) آغاز میشود. تاکیکاردی فوقبطنی باعث ایجاد حملات ضربان سریع قلب میشود که به طور ناگهانی شروع و متوقف میشوند.
4. فیبریلاسیون بطنی: سیگنالهای الکتریکی سریع و بینظم باعث میشود که اتاقهای پایینتر قلب (بطنیها) به جای انقباض به طور هماهنگ، تکان بخورند. این مشکل جدی میتواند منجر به مرگ شود اگر ضربان قلب منظم در عرض چند دقیقه بازسازی نشود. بیشتر افرادی که دچار فیبریلاسیون بطنی هستند، بیماری قلبی زمینهای دارند یا دچار آسیب جدی شدهاند.
5. تاکیکاردی بطنی: ضربان قلب سریع و بینظم از سیگنالهای الکتریکی ناقص در اتاقهای پایین قلب (بطنیها) آغاز میشود. این ضربان سریع نمیگذارد که بطنیها به طور صحیح با خون پر شوند، بنابراین قلب نمیتواند به درستی خون را به بدن پمپ کند. تاکیکاردی بطنی ممکن است در افرادی که قلب سالم دارند مشکلات جدی ایجاد نکند، اما در افرادی که بیماری قلبی دارند، این وضعیت میتواند یک اورژانس پزشکی باشد که نیاز به مراقبت فوری دارد.
بریکاردی (ضربان قلب کند): ضربان قلب کمتر از 60 بار در دقیقه است.
ضربان قلب کمتر از 60 بار در دقیقه به عنوان بریکاردی شناخته میشود. اما ضربان قلب کم همیشه به این معنی نیست که مشکلی وجود دارد. اگر شما از نظر بدنی در وضعیت خوبی باشید، ممکن است قلب شما با کمتر از 60 ضربان در دقیقه، خون کافی به بدن پمپ کند.
اگر ضربان قلب شما کند باشد و قلب نتواند خون کافی پمپاژ کند، ممکن است به نوعی از بریکاردی مبتلا باشید. انواع بریکاردیها شامل:
2. مسدودیت هدایت (Conduction Block): مسدود شدن مسیرهای الکتریکی قلب میتواند باعث کند شدن یا توقف سیگنالهایی شود که ضربان قلب را تحریک میکنند. برخی از این مسدودیتها ممکن است بدون علائم باشند. دیگر مسدودیتها ممکن است باعث ضربان قلب ناقص یا کند شوند.
ضربان قلب زودرس
ضربانهای قلب زودرس ضربانهای اضافی هستند که یکی یکی اتفاق میافتند و گاهی به صورت الگوهایی که با ضربان قلب منظم جایگزین میشوند، مشاهده میشوند. اگر این ضربانهای اضافی از بخش بالایی قلب بیایند، به آنها انقباضات دهلیزی زودرس (PACs) گفته میشود. اگر این ضربانها از بخش پایینی قلب بیایند، به آنها انقباضات بطنی زودرس (PVCs) گفته میشود.
یک ضربان قلب زودرس ممکن است به شما احساس کند که قلب شما یک ضربه را از دست داده است. این ضربانهای اضافی معمولاً نگرانکننده نیستند و به ندرت به این معنی هستند که شما به یک بیماری جدی دچار هستید. با این حال، یک ضربان زودرس میتواند یک آریتمی طولانیمدت را تحریک کند، به ویژه در افرادی که بیماری قلبی دارند. گاهی اوقات، داشتن ضربانهای بطنی زودرس بسیار مکرر ممکن است منجر به ضعیف شدن قلب شود.
ضربانهای قلب زودرس ممکن است هنگام استراحت اتفاق بیفتند. استرس، ورزش سنگین و استفاده از محرکهایی مانند کافئین یا نیکوتین نیز ممکن است باعث ضربانهای زودرس قلب شوند.
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.
علائم آریتمی قلبی
آریتمی قلبی ممکن است هیچ علائمی ایجاد نکند. ضربان غیرمنظم قلب ممکن است در طی یک معاینه سلامتی برای دلیل دیگری شناسایی شود.
علائم آریتمی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
• ضربان قلب سریع.
• ضربان قلب کند.
• درد قفسه سینه.
• تنگی نفس.
دیگر علائم ممکن است شامل موارد زیر باشند:
• احساس خستگی شدید.
• سبکی سر یا سرگیجه.
• تعریق.
• غش یا نزدیک به غش شدن.
کی باید به پزشک مراجعه کنید؟
اگر احساس میکنید ضربان قلب شما خیلی سریع یا خیلی کند است، یا اینکه یک ضربه از دست رفته دارید، بهتر است یک وقت ملاقات برای معاینه از پزشک قلب بگیرید. در صورت بروز این علائم قلبی، فوراً به اورژانس مراجعه کنید:
• تنگی نفس.
• غش کردن.
همیشه اگر فکر میکنید ممکن است در حال تجربه حمله قلبی باشید، با اورژانس تماس بگیرید.
یک نوع آریتمی به نام فبریلاسیون بطنی میتواند باعث افت شدید فشار خون شود. این میتواند باعث شود فرد در عرض چند ثانیه به زمین بیفتد که به آن "افت" گفته میشود. به زودی نفس کشیدن و ضربان قلب فرد متوقف میشود. فبریلاسیون بطنی یک وضعیت اورژانسی است که نیاز به کمک فوری پزشکی دارد و شایعترین علت مرگ ناگهانی قلبی است.
اگر این اتفاق افتاد، مراحل زیر را دنبال کنید:
2. اگر هیچکس در نزدیکی شما آموزش CPR نداشته باشد، CPR تنها با دست را انجام دهید. به شدت و سریع روی مرکز قفسه سینه فشار دهید. 100 تا 120 فشردن در دقیقه انجام دهید تا کمک پزشکی برسد. نیازی به تنفس در دهان فرد نیست.
3. CPR کمک میکند تا خون به ارگانها برسد تا زمانی که شوک الکتریکی با دستگاه دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) داده شود. این دستگاه شوک به قلب وارد میکند تا ضربان آن را دوباره شروع کند.
علت آریتمی قلبی چیست؟
برای درک علت آریتمیهای قلبی، بهتر است که نحوه عملکرد قلب را بدانید.
قلب چگونه کار می کند؟
قلب معمولی چهار حفره دارد:
• دو حفره بالایی که به آنها دهلیزها گفته میشود.
• دو حفره پایینی که به آنها بطنها گفته میشود.
سیستم الکتریکی قلب ضربان قلب را کنترل میکند. سیگنالهای الکتریکی قلب در یک گروه از سلولها در بالای قلب که به آنها گره سینوسی گفته میشود، شروع میشود. این سیگنالها از طریق مسیری به نام گره دهلیزی-بطنی (AV) از میان حفرههای بالا و پایین قلب عبور میکنند. حرکت این سیگنالها باعث میشود قلب فشرده شده و خون را پمپاژ کند.
در یک قلب سالم، این فرآیند سیگنالدهی معمولاً به خوبی پیش میرود و ضربان قلب در حالت استراحت بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. اما برخی عوامل میتوانند نحوه حرکت سیگنالهای الکتریکی در قلب را تغییر دهند و باعث بروز آریتمی شوند. این عوامل عبارتند از:
• مسدود شدن رگهای قلبی، که به آن بیماری شریان کرونری گفته میشود.
• تغییرات در ساختار قلب، مانند بیماری قلبی عضلانی (کاردیومیوپاتی).
• دیابت.
• فشار خون بالا.
• عفونت با ویروس کووید-19.
• غده تیروئید پرکار یا کمکار.
• آپنه خواب.
• برخی داروها، از جمله داروهایی که برای درمان سرماخوردگی و آلرژیها استفاده میشوند.
• مصرف بیش از حد الکل یا کافئین.
• استفاده از مواد مخدر غیرقانونی یا سوء مصرف دارو.
• ژنتیک.
• سیگار کشیدن.
• استرس یا اضطراب.
علت اصلی آریتمی چیست؟
بیشتر آریتمیها به دلیل مشکلاتی در سرخرگها، دریچهها یا عضلات قلب ایجاد میشوند.
عوامل خطر برای آریتمی قلبی
مواردی که ممکن است خطر ابتلا به آریتمیهای قلبی را افزایش دهند عبارتند از:
• فشار خون بالا: این وضعیت خطر ابتلا به بیماری شریان کرونری را افزایش میدهد. همچنین ممکن است باعث سفت و ضخیم شدن دیوارههای حفره پایین چپ قلب شود که این امر میتواند نحوه حرکت سیگنالهای الکتریکی در قلب را تغییر دهد.
• مشکلات قلبی از بدو تولد: به آنها نقصهای مادرزادی قلبی گفته میشود. برخی از این مشکلات ممکن است بر ضربان و ریتم قلب تأثیر بگذارند.
• بیماری تیروئید: داشتن غده تیروئید پرکار یا کمکار میتواند خطر ابتلا به ضربانهای قلبی نامنظم را افزایش دهد.
• آپنه خواب مسدودکننده: این وضعیت باعث توقف تنفس در طول خواب میشود. این میتواند منجر به ضربان قلب کند و نامنظم شود، از جمله فیبریلاسیون دهلیزی.
• عدم تعادل الکترولیتها: مواد موجود در خون به نام الکترولیتها به تحریک و ارسال سیگنالهای الکتریکی در قلب کمک میکنند. پتاسیم، سدیم، کلسیم و منیزیم نمونههایی از الکترولیتها هستند. اگر سطح الکترولیتها در بدن خیلی کم یا زیاد باشد، ممکن است باعث اختلال در سیگنالدهی قلب و ایجاد ضربانهای نامنظم شود.
• برخی داروها و مکملها: برخی داروهای تجویزی و درمانهای خاص سرفه و سرماخوردگی ممکن است باعث ایجاد آریتمی شوند.
• مصرف بیش از حد الکل: نوشیدن الکل زیاد میتواند بر سیگنالدهی الکتریکی در قلب تأثیر بگذارد. این امر ممکن است احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد.
• کافئین، نیکوتین یا مصرف مواد مخدر غیرقانونی: محرکها میتوانند باعث تندتر شدن ضربان قلب شوند و ممکن است منجر به ایجاد آریتمیهای جدیتر شوند. مواد مخدر غیرقانونی مانند آمفتامینها و کوکائین ممکن است تأثیر زیادی بر قلب بگذارند. برخی از آنها میتوانند باعث مرگ ناگهانی به دلیل فیبریلاسیون بطنی شوند.
• داشتن شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر از ۳۰.
عوارض آریتمی قلبی چیست؟
عوارض ناشی از آریتمیهای قلبی بستگی به نوع آریتمی دارد. عوارض احتمالی آریتمیهای قلبی عبارتند از:
• نارسایی قلبی.
• مرگ ناگهانی قلبی.
داروهای رقیقکننده خون میتوانند خطر سکته مغزی مرتبط با فیبریلاسیون دهلیزی و سایر آریتمیهای قلبی را کاهش دهند. اگر شما آریتمی قلبی دارید، از پزشک خود بپرسید که آیا نیاز به مصرف داروی رقیقکننده خون دارید. اگر آریتمی باعث بروز علائم نارسایی قلبی شده باشد، درمان برای کنترل ضربان قلب ممکن است به عملکرد بهتر قلب کمک کند.
راه های پیشگیری از آریتمی قلبی کدامند؟
تغییرات سبک زندگی که برای مدیریت بیماریهای قلبی استفاده میشوند، میتوانند به پیشگیری از آریتمیهای قلبی کمک کنند. این نکات قلبی سالم را امتحان کنید:
• رژیم غذایی کمنمک و کمچربی اشباع شده داشته باشید.
• حداقل 30 دقیقه در بیشتر روزهای هفته ورزش کنید.
• وزن سالمی را حفظ کنید.
• استرس را کاهش داده و مدیریت کنید.
• فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت را کنترل کنید.
• خواب کافی داشته باشید. بزرگسالان باید هدفگذاری کنند برای خواب 7 تا 9 ساعت در روز.
• کافئین و الکل را محدود یا اجتناب کنید.
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.
آریتمی چگونه تشخیص داده میشود؟
یک پزشک میتواند با اندازهگیری نبض و گوش دادن به صدای قلب، ضربان نامنظم را تشخیص دهد. پس از بررسی علائم و انجام معاینه فیزیکی، پزشک ممکن است آزمایشهای تشخیصی را برای تأیید آریتمی و یافتن علت آن تجویز کند. همچنین، ممکن است نیاز باشد به الکتروفیزیولوژیست مراجعه کنید؛ این پزشک یک متخصص قلب است که آموزش ویژهای در تشخیص و درمان اختلالات ریتم قلب دیده است.
چه آزمایشهایی برای تشخیص آریتمی انجام میشود؟
آزمایشهایی که برای تشخیص آریتمی قلبی انجام میشوند شامل موارد زیر هستند:
• نوار قلب (ECG یا EKG): این آزمایش سریع فعالیت الکتریکی قلب را اندازهگیری میکند. میتواند نشان دهد که قلب شما چقدر سریع یا کند میزند. پچهای چسبی به نام حسگرها به قفسه سینه و گاهی اوقات به بازوها یا پاها وصل میشوند. سیمها حسگرها را به کامپیوتر متصل کرده که نتایج را نمایش یا چاپ میکند.
• هولتر مانیتور: این دستگاه ECG قابل حمل میتواند برای یک یا چند روز پوشیده شود تا فعالیت قلب در طول فعالیتهای روزانه ثبت شود.
• رکورد کننده رویداد: این دستگاه ECG قابل حمل به مدت ۳۰ روز یا تا زمانی که آریتمی یا علائم بروز کنند، پوشیده میشود. معمولاً وقتی علائم بروز میکنند، دکمهای را فشار میدهید.
• اکوکاردیوگرام: این آزمایش با استفاده از امواج صوتی تصاویر قلب در حال ضربان را تهیه میکند. میتواند ساختار قلب و دریچههای قلب را نشان دهد و قدرت قلب را اندازهگیری کند. همچنین جریان خون از طریق قلب را نشان میدهد.
• رکورد کننده لوپ قابل کاشت: اگر علائم بسیار نادر باشند، ممکن است یک رکورد کننده رویداد زیر پوست در ناحیه قفسه سینه کاشته شود. این دستگاه به طور مداوم فعالیت الکتریکی قلب را ثبت میکند و میتواند آریتمیهای نامنظم را شناسایی کند.
اگر ضربان قلب نامنظم در این آزمایشها شناسایی نشود، متخصص مراقبتهای بهداشتی ممکن است آزمایشهای بیشتری را پیشنهاد دهد تا آریتمی را تحریک کند. این آزمایشها عبارتند از:
• آزمایش استرس: برخی از آریتمیها با ورزش تحریک یا بدتر میشوند. در آزمایش استرس، فعالیت قلب شما هنگام رکاب زدن روی دوچرخه ثابت یا راه رفتن روی تردمیل نظارت میشود. اگر نتوانید ورزش کنید، ممکن است دارویی به شما داده شود که بهطور مشابه بر قلب شما تاثیر بگذارد.
• آزمایش میز شیبدار: این آزمایش ممکن است در صورت بروز غش انجام شود. ضربان قلب و فشار خون شما در حالی که به طور افقی روی میز دراز کشیدهاید، بررسی میشود. سپس میز بهطور عمودی تغییر زاویه میدهد تا شما در وضعیت ایستاده قرار بگیرید. یک متخصص مراقبتهای بهداشتی واکنش قلب و سیستم عصبی شما را به این تغییر زاویه نظارت میکند.
• آزمایش الکتروفیزیولوژیک (EP) و نقشهبرداری: این آزمایش که همچنین به نام مطالعه EP شناخته میشود، میتواند تشخیص تاکیکاردی را تأیید کرده یا محل بروز سیگنالهای معیوب در قلب را پیدا کند. این مطالعه عمدتاً برای تشخیص آریتمیهای جداگانه استفاده میشود.
یک مطالعه EP در بیمارستان انجام میشود. یک یا چند لوله نازک و انعطافپذیر از طریق یک رگ خونی، معمولاً از ناحیه کشاله ران، به نواحی مختلف قلب هدایت میشوند. حسگرهای نصب شده روی سر لولهها فعالیت الکتریکی قلب را ثبت میکنند. یک مطالعه EP نشان میدهد که چگونه سیگنالهای الکتریکی در طول هر ضربان قلب در سراسر قلب پخش میشوند.
درمان آریتمی قلبی چگونه است؟
درمان آریتمی قلبی بستگی به این دارد که ضربان قلب سریع یا کند باشد. برخی از آریتمیهای قلبی نیاز به درمان ندارند و تیم درمانی شما ممکن است پیشنهاد دهد که به طور منظم وضعیت شما را تحت نظر داشته باشید.
درمان آریتمی قلبی معمولاً تنها در صورتی نیاز است که ضربان قلب نامنظم علائم قابل توجهی ایجاد کند یا شما را در معرض مشکلات جدیتری در قلب قرار دهد. درمان برای آریتمیهای قلبی ممکن است شامل داروها، روشهای خاصی به نام مانورهای واگال، روشهای پزشکی یا جراحی باشد.
داروهای درمان آریتمی قلبی
داروهای متعددی برای درمان آریتمی وجود دارند. از آنجا که واکنش هر فرد به داروها متفاوت است، ممکن است نیاز باشد چندین دارو و دوز مختلف را امتحان کنید تا بهترین گزینه برای شما پیدا شود. روشهای دارویی برای درمان آریتمی شامل موارد زیر هستند:
• داروهایی که ضربان قلب را کنترل میکنند.
• داروهای ضد انعقاد خون یا ضد پلاکت (مانند وارفارین یا آسپرین) که خطر تشکیل لختههای خونی را کاهش میدهند.
• داروهایی که شرایط مرتبط با آریتمی را درمان میکنند.
نکات مهم درباره مصرف داروهای آریتمی
• دلیل مصرف هر دارو را بشناسید.
• میزان و زمان مصرف داروها را رعایت کنید.
• از عوارض جانبی داروهای خود مطلع باشید.
درمانهای دیگر آریتمی قلبی
درمانهای دیگر برای آریتمیهای قلبی عبارتند از:
2. کاردیورژن: در این روش، از پدهای الکتریکی برای ارسال شوک به قلب استفاده میشود تا ریتم قلبی را بازنشانی کند. کاردیورژن معمولاً زمانی استفاده میشود که مانورهای واگال و داروها مؤثر نباشند. این درمان ممکن است در صورتی که دچار آریتمیهایی مانند فیبریلاسیون دهلیزی باشید، توصیه شود.
جراحیها یا سایر روشهای درمانی آریتمی
درمان آریتمیهای قلبی ممکن است شامل جراحی یا یک روش برای قرار دادن دستگاه قلبی در بدن شما باشد. گاهی اوقات جراحی باز قلب برای جلوگیری یا درمان آریتمی ضروری است.
انواع روشها و جراحیهایی که برای درمان آریتمیهای قلبی استفاده میشوند عبارتند از:
2. پیسمیکر: اگر ضربان قلب کند علتی که قابل درمان باشد ندارد، ممکن است نیاز به پیسمیکر باشد. پیسمیکر دستگاه کوچکی است که در ناحیه سینه قرار میگیرد تا به کنترل ضربان قلب کمک کند.
3. دستگاه کارتیوتر-دفیبریلاتور کاشتنی (ICD): این دستگاه زیر پوست در نزدیکی استخوان ترقوه قرار میگیرد و به طور مداوم ضربان قلب را کنترل میکند. اگر دستگاه ضربان قلب نامنظم تشخیص دهد، شوکهایی با انرژی کم یا زیاد برای بازنشانی ریتم قلب ارسال میکند.
4. روش میزر: در این روش جراحی، جراح برشهای ریزی در نیمه بالای قلب ایجاد میکند تا یک الگوی زخم را ایجاد کند. این الگو مانع از عبور سیگنالهای الکتریکی از طریق بافت اسکار میشود. این درمان میتواند سیگنالهای الکتریکی نادرستی که باعث ضربانهای سریع قلب میشود را مسدود کند. روش میزر معمولاً زمانی استفاده میشود که درمانهای دیگر مؤثر نباشند یا در صورت انجام جراحی باز قلب به دلایل دیگر.
5. جراحی بایپس عروق کرونری: اگر شما از بیماری شدید عروق کرونری با آریتمی رنج میبرید، ممکن است به این نوع جراحی قلب نیاز داشته باشید. در این جراحی، مسیری جدید برای عبور خون از اطراف یک شریان مسدود یا نیمه مسدود در قلب ایجاد میشود.
بعد از درمان آریتمیهای قلبی، مهم است که به طور منظم تحت معاینه پزشکی قرار بگیرید. داروهای خود را طبق دستور مصرف کنید و در صورت بدتر شدن علائم، به تیم مراقبتی خود اطلاع دهید.
چه مدت پس از درمان آریتمی، احساس بهبودی خواهم کرد؟
یافتن دارو و دوز مناسب برای آریتمی شما ممکن است کمی زمان ببرد. بسته به نوع روش درمانی یا جراحی، بهبودی ممکن است چند هفته یا چند ماه طول بکشد. پزشک شما میتواند شرایط خاص شما را بررسی کرده و به شما بگوید که چه انتظاراتی باید داشته باشید.
تغییرات سبک زندگی و درمانهای خانگی برای آریتمی قلبی
ایجاد تغییرات در سبک زندگی میتواند به حفظ سلامت قلب شما کمک کند.
نمونههایی از تغییرات سبک زندگی مفید برای قلب عبارتند از:
2. ورزش منظم: سعی کنید حداقل ۳۰ دقیقه در بیشتر روزها ورزش کنید.
3. ترک سیگار: اگر سیگار میکشید و نمیتوانید خودتان آن را ترک کنید، با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی درباره استراتژیها یا برنامههایی برای ترک سیگار صحبت کنید.
4. حفظ وزن سالم: اضافه وزن خطر بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. با تیم مراقبتی خود برای تعیین اهداف واقعبینانه برای شاخص توده بدن (BMI) و وزن خود مشورت کنید.
5. کنترل فشار خون و کلسترول: فشار خون بالا و کلسترول بالا خطر بیماری قلبی را افزایش میدهند. تغییرات سبک زندگی انجام دهید و داروها را طبق دستور مصرف کنید تا فشار خون یا کلسترول بالا را مدیریت کنید.
6. محدود کردن مصرف الکل: اگر تصمیم به نوشیدن الکل دارید، آن را به میزان معقول مصرف کنید. برای بزرگسالان سالم، یعنی تا یک نوشیدنی در روز برای زنان در تمام سنین و مردان بالای ۶۵ سال و تا دو نوشیدنی در روز برای مردان ۶۵ ساله و جوانتر.
7. رعایت عادات خواب خوب: خواب ناکافی ممکن است خطر بیماریهای قلبی و سایر بیماریهای مزمن را افزایش دهد. بزرگسالان باید سعی کنند ۷ تا ۹ ساعت خواب در روز داشته باشند. در یک ساعت مشخص بخوابید و بیدار شوید، حتی در تعطیلات آخر هفته. اگر مشکل خواب دارید، با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی در مورد استراتژیهایی که ممکن است کمک کند، صحبت کنید.
8. مدیریت استرس: مدیریت استرس گام مهمی در حفظ سلامت قلب است. ورزش بیشتر، تمرین ذهنآگاهی و ارتباط با دیگران در گروههای حمایتی از روشهای کاهش و مدیریت استرس هستند.
یادداشتی از تیم پزشکی گرین_پایش_سلامت
راههای زیادی برای نامنظم شدن ضربان قلب وجود دارد. برخی از این ضربانهای نامنظم که آریتمی نامیده میشوند، هیچ علامتی ایجاد نمیکنند. اگر علائمی مانند خستگی شدید یا تپش قلب را مشاهده کردید، دیدن پزشک مهم است. پزشک شما به تعیین بهترین گزینه درمانی برای شما کمک خواهد کرد، اما شما همچنین میتوانید با انجام تغییرات مناسب در سبک زندگی خود به خود کمک کنید.
آریتمیهای بیخطر ممکن است در پاسخ به عواملی که آنها را تحریک میکنند، از بین بروند و دوباره برگردند. اما افرادی که آریتمیهای دیگر دارند به ویژه آنهایی که خطر ایست قلبی را به همراه دارند نیاز به درمان برای باقی عمرشان دارند. اگر آریتمی دارید، باید مصرف الکل و کافئین را محدود کنید. هر دو اینها میتوانند آریتمی را تحریک کنند.
کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.
مطالعه انواع بیماری های قلبی عروقی و روش های کنترل آن پیشنهاد می شود.