رژیم کتو یک برنامه غذایی دارای کربوهیدرات بسیار کم، پروتئین متوسط و سرشار از چربی است. با محدود کردن مصرف کربوهیدرات ها، بدن شما فرآیندی به نام کتوز را آغاز می کند، جایی که چربی ذخیره شده به اجسام کتون تجزیه شده و در جریان خون آزاد می شود. این اجسام کتونی بعنوان منبع انرژی به جای کربوهیدرات مورد استفاده قرار می گیرند. دلیل اصلی که اکثر مردم رژیم کتو را دنبال می کنند، کاهش وزن است. از آن جایی که چربی به جای کربوهیدرات ها به عنوان انرژی تجزیه می شود، بدن چربی بیشتری می سوزاند و منجر به کاهش وزن می شود. از نظر تئوری، رژیم کتو می تواند برای قلب مفید باشد. با این حال، نسخه های زیادی از رژیم غذایی وجود دارد، که ممکن است منجر شود برخی افراد بدون رها سازی کتوز از رژیم غذایی ناسالم با چربی بالا استفاده کنند. رعایت رژیم در عمل نیز دشوار است. علاوه بر این، توجه به این نکته ضروری است که هیچ مطالعه طولانی مدت در مورد رژیم کتو در رابطه با خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی وجود ندارد.
تنظیم قند خون
افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ باید در مصرف کربوهیدرات های خود احتیاط کنند زیرا خطر ابتلا به بیماری قلبی در آن ها بیشتر است. برای دیابتی ها، افزایش قند خون می تواند به عروق خونی و اعصاب قلب آسیب برساند. بنابراین، بدون مدیریت مناسب، دیابت ممکن است منجر به بیماری های جدی قلبی شود. رژیم کتو با کاهش قند خون، کاهش مقاومت به انسولین، کاهش گرسنگی و هوس، کاهش وزن، کاهش تری گلیسیرید و افزایش HDL (کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا) همراه است. بنابراین، رژیم غذایی ممکن است برای جلوگیری از بروز دیابت مفید باشد. با این حال، به خاطر داشته باشید که بیشتر این مزایا از مطالعات کوتاه مدت مشاهده شده است و هیچ تحقیق طولانی مدتی برای تجزیه و تحلیل اثرات رژیم غذایی وجود ندارد.
در طول کتوز، تجمع اسیدهایی به نام کتون در بدن وجود دارد که ممکن است فشار اضافی به کلیه ها وارد کند. از این رو، افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ ممکن است برای رژیم کتو مناسب نباشند، زیرا افراد مبتلا به این بیماری معمولاً دارای اختلال کلیوی هستند. اگر مبتلا به دیابت هستید و قصد دارید رژیم کتو را شروع کنید، این موضوع را با پزشک خود و یا مشاوران تغذیه گرین پاس در میان بگذارید تا ببینید آیا این رژیم مناسب شرایط شما هست یا خیر. به دلیل مصرف کمتر کربوهیدرات، افراد مبتلا به دیابت در صورت عدم تغییر مناسب در داروهای دیابت ممکن است دچار افت قند خون شوند.
مدیریت وزن
چاقی با افزایش خطر بیماری های قلبی مرتبط است. بنابراین، مدیریت وزن با هر رژیم غذایی موثر می تواند از بیماری های قلبی در آینده جلوگیری کند. طبق تحقیقات انجام شده بر روی افراد دارای اضافه وزن، کاهش ۵ تا ۱۰ درصدی وزن ممکن است منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی شود. حتی اگر بیشتر وزن خود را کاهش دهید، عوامل خطر بیماری های قلبی بیشتر کاهش می یابند. طبیعت رژیم کتو به شما امکان می دهد به روش های مختلف وزن خود را کاهش دهید. در مرحله اول، رژیم غذایی ذخایر چربی بدن را هدف گرفته و برای ایجاد انرژی تجزیه می کند. همانطور که رژیم را رعایت می کنید، بدن شما چربی بیشتری نسبت به ذخیره خود مصرف می کند، که به طور طبیعی منجر به کاهش وزن می شود. پروتئین و چربی توصیه شده در رژیم غذایی نیز به شما کمک می کند در مقایسه با حجم کربوهیدرات ها احساس سیری بیشتری کنید. به این دلیل که پروتئین و چربی باعث کاهش هورمون های تحریک کننده گرسنگی می شوند. در نتیجه، احتمال اینکه بیش از حد غذا بخورید کمتر است، که این امر به کاهش وزن شما نیز کمک می کند.
بهبود سلامت قلب
بر اساس نتایج مطالعات کوتاه مدت، به نظر می رسد رژیم کتو از طریق کاهش وزن و کاهش مقاومت به انسولین مزایای بالقوه ای برای سلامت قلب دارد. با این وجود، هیچ مطالعه طولانی مدتی وجود ندارد که این موضوع را تأیید کند. برخی مطالعات نشان داده اند که هنگام شروع رژیم کتو، افراد تغییر قابل توجهی در سطح کلسترول خود تجربه می کنند. در برخی افراد، سطح کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید می تواند به طور قابل توجهی افزایش یابد. در برخی دیگر، می تواند کاهش یابد. مشخص نیست که چگونه این تغییرات در کلسترول بر خطر طولانی مدت مشکلات قلبی تأثیر می گذارد. درک این نکته ضروری است که تأثیرات مثبت رژیم غذایی بر قلب شما تنها در صورتی می تواند ایجاد شود که از وعده های غذایی سالم و متعادل استفاده کنید. رژیم کتو ممکن است برای کاهش LDL در برخی افراد مفید باشد، اما ممکن است برای برخی از افراد مبتلا به کلسترول خون بالا بهترین رژیم غذایی نباشد. اگر کلسترول خون شما بالا است، توصیه می شود قبل از شروع رژیم کتو با پزشک خود و مشورت کنید.
افراد دارای بیماری قلبی چطور؟
برای افرادی که بیماری قلبی دارند، هنگام شروع رژیم جدید، از جمله رژیم کتو باید احتیاط کرد. در حالی که به نظر می رسد در کوتاه مدت بی خطر است، هنوز تحقیقاتی در مورد اثرات طولانی مدت رژیم غذایی وجود ندارد. علاوه بر این، اگر بیماری های مربوط به لوزالمعده، کبد، تیروئید یا کیسه صفرا دارید، باید از رژیم غذایی به طور کامل اجتناب کنید زیرا می تواند عواقب ناگواری برای سلامتی شما داشته باشد. اگر مطمئن نیستید که برای رژیم کتو مناسب هستید، به دنبال مشاوره رژیم غذایی از یک متخصص تغذیه باشید. اگر از قبل بیماری قلبی دارید یا سابقه کلسترول بالا دارید، قبل از شروع رژیم کتو با یک متخصص قلب مشورت کنید. می توانید برای پاسخ به سوالات خود در این زمینه از راهنمایی پزشکان و مشاوران گرین پاس استفاده کنید.