این حوزه شامل تخصصهایی مانند آنکولوژیست پزشکی، جراحی، پرتودرمانی، کودکان و زنان و هماتولوژیست - انکولوژیست می باشد. پزشک معالج ممکن است برای یافتن ناهنجاری های نشان دهنده سرطان، برخی معاینات فیزیکی، تست هایی مانند آزمایش خون، ادرار یا تصویربرداری مانندMRI ، CT اسکن و سونوگرافی را برای شما درخواست کند. امکان دارد یک یا چند نمونۀ بیوپسی برای بررسی سلول های سرطانی در بافتها از شما گرفته شود.
انکولوژیستهای پزشکی
معمولاً به عنوان اولین انتخاب پزشك اصلی سرطان میباشند. این پزشکان در مدیریت عوارض جانبی، نظارت و حفظ سلامت جسمی بیمار به او کمک میکنند. در بیشتر موارد، بیماران حتی پس از اتمام درمان نیز با انکولوژیستهای پزشکی خود در ارتباط میباشند. انکولوژیستهای پزشکی، با روشهایی همچون هورمون درمانی، شیمی درمانی، درمان بیولوژیک و سایر روشها، سعی در درمان سرطان دارند.
انکولوژیست های پرتو درمانی
از فوتونهای پرانرژی جهت هدف قرار دادن و از بین بردن سلول های سرطانی استفاده میکنند. معمولاً حدودی از بیماران سرطانی در یک برهه زمانی تحت درمان با اشعه قرار میگیرند. در مواردی، بهترین روش درمان برای سرطان شامل کاشت مواد تابش شده در ناحیه آسیب دیده میشود، در صورتی که در سایر موارد دیگر از پرتوهای شدید استفاده میشود که به خاطر دقت تابش به این فرآیند «پرتو - جراحی» گفته می شود.
انکولوژیستهای جراحی
در صورت که سرطان به صورت حتمی تشخیص داده شود، اولین پزشکی که بیمار ملاقات میکند، انکولوژیست جراحی خواهد بود. بیوپسی ها را معمولاً متخصصین انکولوژی جراحی انجام میدهند و نمونۀ کوچکی از بافت را برای وجود سلولهای سرطانی بررسی مینمایند. در صورت که وجود سلولهای سرطانی در نمونه آزمایشی تشخیص داده شود، بیمار باید مجدداً آنکولوژیست جراحی خود را جهت از بین بردن تومور و بافتهای اطراف آن ملاقات کند.
انکولوژیستهای کودکان
این متخصصان مسئول درمان کودکان مبتلا به سرطان میباشند. در دنیا هر ساله حدودی از کودکان زیر هفت سال که به سرطان مبتلا هستند، تشخیص داده می شوند. عدهای از متخصصین انکولوژی کودکان در درمان انواع خاصی از غدد تخصص دارند و برخی از آنها در انجام تحقیقات در رابطه با سرطانهای کودکان نقش دارند. آموزش و آماده سازی خانواده هایی که فرزندان آنها تحت معالجه سرطان میباشند، بخش مهمی از کار این متخصصان است.
هماتولوژیست و انکولوژیست ها چه کسانی هستند؟
پزشکانی را که در درمان سرطان های خون مانند لنفوم و لوسمی تخصص دارند، تحت عنوان متخصصین هماتولوژی میشناسند. آنها هموفیلی، اختلالات کم خونی داسی شکل و همچنین سایر اختلالات خونی غیر مرتبط با سرطان را نیز درمان میکنند.
انکولوژیستهای زنان
متخصصان انکولوژی زنان در معالجه سرطان هایی مثل رحم، دهانۀ رحم، واژن و مهبل و سرطان تخمدان نقش دارند، همچنین در درمان شرایط پیچیده ژنتیکی مثل آندومتریوز و تومورهای فیبروئید نیز نقش دارند.