در حالی که برخی از انواع استرس ها خوب هستند و ما را با انگیزه نگه می دارند و از کسالت باز می دارند، نوع دیگری از استرس وجود دارد که به نظر می رسد خطرناک تر باشد. به گفته مؤسسه ملی سرطان (NCI)، استرس روانی چیزی است که افراد زمانی که تحت فشار روحی، جسمی یا عاطفی قرار می گیرند، احساس می کنند و شواهدی وجود دارد که نشان میدهد افرادی که سطوح بالایی از استرس روانی در زندگی خود دارند، یا به طور مکرر در یک دوره طولانی مدت استرس را تجربه میکنند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به انواع مشکلات سلامتی از جمله سرطان باشند. با این حال، حداقل در مورد سرطان، ناشناخته های زیادی وجود دارد.
گروهی از محققان دانشگاه مونترال کانادا بر ارتباط بین استرس روانی محیط کار و سرطان تمرکز کردند. آن ها به مطالعه رابطه بین استرس ناشی از کار در کل دوره حرفه ای و پیشرفت سرطان پرداختند، کاری که قبلا هرگز انجام نشده بود. یافتهها قابل توجه بودند، اگرچه مطالعه به گونهای طراحی نشده بود که نتیجهگیری محکمی در مورد علت و معلول بدهد. برای این مطالعه، محققان با ۳۱۰۳ مرد که بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۵ به یکی از ۱۱ نوع سرطان تشخیص داده شده بود، مصاحبه کردند. از همه مردان شرکتکننده در این مطالعه خواسته شد تا هر شغلی را که در طول زندگی داشتند، با توجه به استرس ناشی از کار و دلیل اینکه چرا در محل کار احساس استرس میکردند، توصیف کنند. افراد متوسط در این مطالعه در طول حرفه خود چهار شغل داشتند، اما برخی از شرکت کنندگان تا دوازده شغل یا بیشتر نیز داشتند.
آیا مطالعه ای وجود دارد که استرس شغلی را به سرطان مرتبط کند؟
طبق مطالعات قرار گرفتن طولانی مدت در معرض استرس در محل کار با احتمال بیشتر سرطان در ۵ مورد از ۱۱ مورد سرطان مرتبط بوده است. اشتغال در حداقل یک شغل استرس زا با افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه، کولون، مثانه، رکتوم، معده و لنفوم غیر هوچکین مرتبط بود. محققان محدودیتهای مطالعه، مانند گزارش بیش از حد استرس در میان افرادی که سرطان داشتند را تأیید کردند، اما آنها معتقدند که اگر این پیوندها ثابت شود، در نهایت میتوانند به برخی از اکتشافات مهم برای پیشرفت علم و پزشکی دست یابند. این محققان خواستار مطالعات آینده نگر برای بررسی بیشتر این سوال شدند. به عبارت دیگر، آنها به نیاز به مطالعاتی اشاره می کنند که با گروهی از افراد سالم شروع می شود، استرس را به دقت اندازه گیری می کند و سپس سال ها بعد تجزیه و تحلیل توسعه سرطان را انجام می دهد. با در نظر گرفتن همه منابع مختلف استرس و تغییرات در طول حرفه و کنترل سایر متغیرها تا حد امکان.
چند نکته مهم در مورد مشاغل استرس زا:
• استرس ادراک شده مربوط به کار گاهی اوقات بسته به شغل خاص متفاوت است.
• استرس به «بار کاری زیاد و فشار زمان، اما همچنین به خدمات مشتری، کمیسیون فروش، مسئولیتها، مسائل مالی، ناامنی شغلی، شرایط خطرناک، نظارت کارکنان، درگیریهای بین فردی و رفتوآمدهای دشوار نسبت داده میشود».
استرس از دیدگاه بیولوژي
استرس چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟ به یاد داشته باشید، استرس روانی شامل فشار فیزیکی، ذهنی یا عاطفی است. اگر انسان های ماقبل تاریخ را تصور کنید که در حال تلاش برای زنده ماندن در این سیاره هستند، ایده ای در مورد اینکه استرس چگونه ما را در زندگی روزمره هدایت می کند به دست می آورید. بدن ما هورمون های استرس مانند اپی نفرین و نوراپی نفرین را ترشح می کند که باعث می شود نسبت به محیط اطراف خود هوشیار باشیم و ارزیابی های پیچیده تری را نسبت به آنچه ممکن است، انجام دهیم. این هورمونها فشار خون را افزایش میدهند، ضربان قلب را تسریع میکنند و سطح قند خون را بالا میبرند تا بتوانیم تمام قدرت، سرعت و هوش خود را برای فرار از هر تهدیدی احضار کنیم. محققان مطالعاتی را منتشر کردهاند که استرس طولانیمدت و مزمن را با انواع شرایط مختلف از جمله مشکلات گوارشی، مشکلات باروری، مشکلات ادراری و ضعف سیستم ایمنی مرتبط میسازد. به نظر میرسد چنین استرسی قدرت دفاعی ما را کاهش میدهد. به گفته NCI، افرادی که استرس مزمن را تجربه می کنند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های ویروسی مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی و سردرد، مشکلات خواب، افسردگی و اضطراب هستند. همچنین بر اساس NCI، با این حال، عامل استرس به عنوان یک علت مهم سرطان، در حال حاضر، چندان قوی نیست. برخی مطالعات وجود دارد که ارتباط بین عوامل روانی مختلف و ابتلا به سرطان را نشان می دهد، اما مطالعات دیگر این ارتباط را نشان نمی دهند.
چگونه استرس از لحاظ نظری می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد؟
نقش استرس در پیشرفت سرطان خون
برخی از مطالعات نشان دادهاند که عوامل مرتبط با استرس با پیشرفت سریعتر انواع سرطان، از جمله سرطانهای خون مانند لوسمی و لنفوم مرتبط است. به گفته نویسندگان مقاله ای که در نوامبر ۲۰۱۱ منتشر شد، وقتی صحبت از افزایش خطر ابتلا به سرطان به دلیل استرس می شود، نتایج مطالعات بسیار متناقض بوده است. با این حال، این مطالعه و سایر مطالعات، شواهد مطمئن تری را برای حمایت از این ایده گزارش کردهاند که عواملی مانند پریشانی، افسردگی و انزوای اجتماعی میتوانند بر سرعت پیشرفت سرطان تأثیر بگذارند، و این عوامل استرسزا با پیشرفت سریعتر سرطان مرتبط هستند.
اگر به مطالعات حیوانی بروید، یافتههایی وجود دارد که باعث میشود فرد بخواهد فکر کند که آیا استرس مزمن ممکن است منجر به ایجاد و پیشرفت برخی سرطانها شود یا خیر. یک گروه از محققان تصمیم گرفتند تا با استفاده از مدل موش، نوعی سرطان خون ALL را مطالعه کنند. در انسان، لوسمی به چهار نوع اساسی از نظر حاد در مقابل مزمن و لنفوسیتی در مقابل میلوژن طبقه بندی می شود. از بین چهار نوع، لوسمی لنفوبلاستیک حاد (ALL) شایع ترین نوع سرطان در کودکان خردسال است و ALL pre-B cell شایع ترین نوع خاص سرطان خون در کودکان و نوجوانان است. محققان خاطرنشان کردند که اعصاب مرتبط با پاسخ استرس وجود دارد که می تواند به مغز استخوان، که محل تشکیل تمام سلول های خونی است، سیگنال دهد. در حالی که اعتقاد بر این است که این سیگنالهای عصبی بر روی سلولهای خونساز طبیعی (غیر سرطانی) اثر میگذارند، این گروه تحقیقاتی به این فکر افتادند که آیا استرس ممکن است باعث شود این اعصاب به مغز استخوان سیگنال دهند، به نحوی که در طول زمان ممکن است بر پیشرفت نیز تأثیر بگذارد. محققان سلولهای سرطانی پیش از B ALL انسان را ساختند و پس از انتقال به موشهای آزمایشگاهی آنها را زیر نظر گرفتند. آنها دریافتند که استرس مزمن می تواند پیشرفت تومورهای پیش از B ALL انسان را از طریق مسیر سیگنال دهی عصبی تسریع کند. آنها حدس زدند که تأثیر چنین سیگنالهایی بر بیولوژی سرطان ALL مستقیم نیست، بلکه از طریق انواع سلولهای غیرسرطانی دیگر در این ناحیه، مانند سلولهای ایمنی یا سایر سلولهای مغز استخوان است.
مجموعه پزشکی گرین پایش
آینده بدون شک جنبه های جدیدی از ارتباط بین ذهن و بدن را در پزشکی و به ویژه در حوزه سرطان آشکار خواهد کرد. در حال حاضر، مدیریت استرس به بهترین شکل ممکن برای زندگی با کیفیت بالاتر مفید است. گروه پزشکی گرین پایش با در اختیار داشتن کادری مجرب، آماده خدمت رسانی به شما در همه حوزه های پایش و سلامت می باشد. نگرانی های سلامت خود را با پزشکان این مجموعه به اشتراک گذاشته و بهترین گزینه درمانی را دریافت کنید.
حدود یکساله که توی شدیدترین استرس و ترسهای زندگیم قرار گرفتم توی این یکسال 20 کیلو وزن کم کردم و گلبولهای سفید خونم به 3000 رسیده و تمام علایم سرطان رو دارم منم شک ندارم که استرس باعث این مشکل شده و از عزیزان میخام که حتماً به استرس و فوبیا که دارن اهمیت بدن و درمانش کنن
13 بهمن 1403
پاسخ