زمانی که شما نمیدانید مشکلتان مربوط به کدام حوزه پزشکی است و منشأ آن چیست، میبایست به متخصص داخلی مراجعه نمایید. متخصص داخلی با سایر پزشکان در حوزه های دیگر در ارتباط است و میتواند بیمار را به پزشک مربوطه ارجاع دهد.
غدهها (Glands) در واقع مجموعهای از سلولهای پوششی مشخصی میباشند که عمل اختصاصی ترکیب و ترشح مادهی معینی را عهده دار هستند. غدد از لحاظ ترشح به دو دستهی بیرون ریز و درون ریز تقسیم میشوند؛ غدد برون ریز دارای مجرای ترشحی مخصوصی میباشند و ترشحات خود را از راه این مجراها به بیرون میریزند. مجرای این غدد معمولاً به یک عضو مثل معده یا به سطح خارجی بدن، پوست منتهی میگردند. از غدد برونریز میتوان غدد بزاقی، غدد معدهای، غدد چربی پوست، غدد داخل رودهای، غدد اشکی و غدد مولد عرق را نام برد. اما غدد درون ریز مجرای ترشحی مشخصی برای خود ندارند و ترشحات خود را که در واقع «هورمون» نامیده میشوند، از طریق مویرگهای اطراف خود به صورت مستقیم وارد جریان خون و یا لنف میکنند. ترشحات این غدد از طریق جریان خون به بخشهای مختلفی از بدن رفته و روی سلولهای ویژهای اثر میگذارد. از مهمترین غدد درونریز میتوان تیروئید، پاراتیروئید، فوق کلیه، غدد جنسی، هیپوفیز و هیپوتالاموس را نام برد.
پزشکی داخلی در گذشته زیرشاخه یا فوق تخصص نداشت و متخصصین داخلی هر نوع بیماری را ویزیت میكردند ولی امروزه این رشته، فوق تخصصهای مختلفی دارد، از جمله :
مطلب مفیدی بود
12 مرداد 1400
پاسخ